15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalDe ce China învinge în jocurile de război americane

De ce China învinge în jocurile de război americane

China învinge, aproape întodeauna, în jocurile de război americane, sublininiază o analiză difuzată de compania americană Anduril Industries.

Este vorba mai ales de jocurile (simulările) realizate nu de amatori, ci de Departamentul Apărării al SUA. Deci din punctul de vedere al SUA, situația este îngrijorătoare.

“Numai tehnologia militară superioară poate descuraja în mod credibil războiul”, subliniază această analiză. Statele Unite erau conștiente de acest lucru. Drept urmare, după al doilea Război Mondial, conducerea SUA și aliații lor, lideri în domeniul tehnologiei, au jucat un rol cheie în activitatea de descurajare menită să prevină declanșarea unui al treilea război mondial.

Perioada imediat următoare celui de-al doilea Război Mondial a fost epoca de aur a tehnologiei Statelor Unite. Sediul Pentagonului a fost construit în șase luni. Proiectul Manhattan (prima bombă atomică) a rulat în trei ani. Programul Apollo a dus un om pe Lună în mai puțin de zece ani.

Dar în acest moment, în secolul 21, poziția de lider tehnologic a SUA este în pericol. “Există mai multă inteligență artificială într-o mașină Tesla decât în orice vehicul militar american. O viziune computerizată mai bună în aplicația voastră Snapchat decât în orice sistem deținut de Departamentul Apărării”.

Jocurile de război pun în evidență declinul tehnologic al Occidentului

Încetarea Războiului Rece i-a făcut pe responsabilii SUA să scadă preocuparea pentru tehnologie. Așa se face că, în Secolul XXI, “într-o perioadă de creștere tehnologică fără precedent, luptătorilor noștri li se cere să apere națiunea cu o tehnologie pre – Internet”.

“Nu există un siloz guvernamental secret, cu tehnologie avansată, care să ne salveze dacă izbucnește războiul. Trebuie să-l construim”, subliniază analiza realizată de Anduril.

Brian Schimpf, director executiv și co-fondator Anduril Industries, lansase un mesaj asemănător încă de la finalul anului 2021.

Anduril Industries este principala companie de tehnologie de apărare din America. Palmer Luckey, inventator american, a fondat Anduril Industries în 2017 pentru a transforma radical capacitățile de apărare ale Statelor Unite și ale aliaților săi prin fuzionarea inteligenței artificiale cu cele mai recente progrese hardware.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă