23.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalDe ce China învinge în jocurile de război americane

De ce China învinge în jocurile de război americane

China învinge, aproape întodeauna, în jocurile de război americane, sublininiază o analiză difuzată de compania americană Anduril Industries.

Este vorba mai ales de jocurile (simulările) realizate nu de amatori, ci de Departamentul Apărării al SUA. Deci din punctul de vedere al SUA, situația este îngrijorătoare.

“Numai tehnologia militară superioară poate descuraja în mod credibil războiul”, subliniază această analiză. Statele Unite erau conștiente de acest lucru. Drept urmare, după al doilea Război Mondial, conducerea SUA și aliații lor, lideri în domeniul tehnologiei, au jucat un rol cheie în activitatea de descurajare menită să prevină declanșarea unui al treilea război mondial.

Perioada imediat următoare celui de-al doilea Război Mondial a fost epoca de aur a tehnologiei Statelor Unite. Sediul Pentagonului a fost construit în șase luni. Proiectul Manhattan (prima bombă atomică) a rulat în trei ani. Programul Apollo a dus un om pe Lună în mai puțin de zece ani.

Dar în acest moment, în secolul 21, poziția de lider tehnologic a SUA este în pericol. “Există mai multă inteligență artificială într-o mașină Tesla decât în orice vehicul militar american. O viziune computerizată mai bună în aplicația voastră Snapchat decât în orice sistem deținut de Departamentul Apărării”.

Jocurile de război pun în evidență declinul tehnologic al Occidentului

Încetarea Războiului Rece i-a făcut pe responsabilii SUA să scadă preocuparea pentru tehnologie. Așa se face că, în Secolul XXI, “într-o perioadă de creștere tehnologică fără precedent, luptătorilor noștri li se cere să apere națiunea cu o tehnologie pre – Internet”.

“Nu există un siloz guvernamental secret, cu tehnologie avansată, care să ne salveze dacă izbucnește războiul. Trebuie să-l construim”, subliniază analiza realizată de Anduril.

Brian Schimpf, director executiv și co-fondator Anduril Industries, lansase un mesaj asemănător încă de la finalul anului 2021.

Anduril Industries este principala companie de tehnologie de apărare din America. Palmer Luckey, inventator american, a fondat Anduril Industries în 2017 pentru a transforma radical capacitățile de apărare ale Statelor Unite și ale aliaților săi prin fuzionarea inteligenței artificiale cu cele mai recente progrese hardware.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Legume de toamnă pentru imunitate și sănătate. Ce este bine să consumi toamna!

Profită de varietatea de legume de toamnă din piețe și consumă cât mai des salate și preparate sănătoase din legume. Luna septembrie este...

Un bărbat a fost arestat după ce timp de patru ani și-a violat fiica vitregă. Abuzurile sexuale au început când fata avea doar 9...

 Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud au anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii cercetează un bărbat reţinut pentru viol, agresiune...

Începe cea de-a treia ediție a Animation Bucharest International Film Festival (ABIFF)

De astăzi și până duminică, pe 24 septembrie, la Cinema Union din București, precum și la Cinema Carpați din Sinaia și Cinema Trivale din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies