15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCum să furi un avion în America

Cum să furi un avion în America

Rudele, prietenii sunt consternați, deoarece Richard Russell, 29 de ani, nu dăduse semne că ar putea face un asemenea gest necugetat sau că avea vreo nemulțumire ce-l măcina.

Controlorul de zbor, care a vorbit cu el înainte de a se prăbuși, a declarat că Russell era conștient că va urma o condamnare poate pe viață și constata calm că i-a dezamăgit pe cei care ținuseră la el. Tânărul era căsătorit și lucra ca agent de servicii pentru Horizon Air, de trei ani şi jumătate. Nu avea licență pentru pilotaj, meseria sa fiind mecanic de avioane.

A fost singura persoană aflată la bordul avionului pe care l-a scos din hangar pentru „o plimbare“, fără să vrea să facă rău cuiva, după cum declara, ceea ce a determinat două avioane militare F-15C să fie ridicate la interceptare.

Piloții acestor avioane au declarat că nu au tras în avionul „deturnat“, însoțindu-l până ce acesta s-a prăbuşit pe insula Ketron, unde Russell a încercat să aterizeze. Tânărul a decedat la impact.

Incidentul nu este anchetat ca terorist de către FBI, însă ridică un mare semn de întrebare cu privire la securitatea aeronavelor, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Anchetatorii încearcă să recupereze cutia neagră a avionului şi rămăşiţele lui Russell, ca parte a investigaţiei ­penale. 

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă