Richard Russell, 29 de ani, nu avea licență pentru pilotaj

Cum să furi un avion în America

Autoritățile aeronautice din SUA sunt în alertă după ce un angajat al Aeroportului Internaţional Seattle-Tacoma a scos un avion din hangar și a „efectuat“ o cursă, prăbușindu-se la 40 de kilometri depărtare.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2018 - 11:27

Rudele, prietenii sunt consternați, deoarece Richard Russell, 29 de ani, nu dăduse semne că ar putea face un asemenea gest necugetat sau că avea vreo nemulțumire ce-l măcina.

Controlorul de zbor, care a vorbit cu el înainte de a se prăbuși, a declarat că Russell era conștient că va urma o condamnare poate pe viață și constata calm că i-a dezamăgit pe cei care ținuseră la el. Tânărul era căsătorit și lucra ca agent de servicii pentru Horizon Air, de trei ani şi jumătate. Nu avea licență pentru pilotaj, meseria sa fiind mecanic de avioane.

A fost singura persoană aflată la bordul avionului pe care l-a scos din hangar pentru „o plimbare“, fără să vrea să facă rău cuiva, după cum declara, ceea ce a determinat două avioane militare F-15C să fie ridicate la interceptare.

Piloții acestor avioane au declarat că nu au tras în avionul „deturnat“, însoțindu-l până ce acesta s-a prăbuşit pe insula Ketron, unde Russell a încercat să aterizeze. Tânărul a decedat la impact.

Incidentul nu este anchetat ca terorist de către FBI, însă ridică un mare semn de întrebare cu privire la securitatea aeronavelor, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Anchetatorii încearcă să recupereze cutia neagră a avionului şi rămăşiţele lui Russell, ca parte a investigaţiei ­penale. 

Comentarii