22.1 C
București
miercuri, 12 iunie 2024
AcasăInternaționalCum încurajează Guvernul donațiile pentru „Cumințenia Pământului” lui Brâncuși

Cum încurajează Guvernul donațiile pentru „Cumințenia Pământului” lui Brâncuși

Un banner de promovare a campaniei care vizează strângerea de fonduri pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși a fost amplasat, marți dimineața, pe fațada Palatului Victoria, scrie Agerpres.

Pe banner apare imaginea operei de artă, alături de tricolorul românesc şi de adresa site-ului www.brancusiealmeu.ro, pe care sunt publicate detalii despre campania de subscripţie publică pentru achiziţionarea acestei sculpturi. De asemenea, pe banner este scris mesajul „Brâncuşi e al tău, aşa cum şi ţara asta e a ta”. 

În data de 19 mai, Guvernul şi Ministerul Culturii au lansat oficial campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei „Cuminţenia Pământului”. Campania se va derula până pe 30 septembrie. Până la această dată, este necesarea strângerii a șase milioane de euro din contribuții voluntare ale persoanelor private și juridice, urmând ca restul de cinci milioane de euro să fie alocate de Guvern.

Printre personalităţile care şi-au arătat sprijinul pentru campanie se numără Doina Lemny, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Giurgiu, ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul, Răzvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu şi Cosmin Alexandru. De asemenea, într-un spot publicitar îşi declară susţinerea pentru campanie Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Pleşu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Păcurariu, Dragoş Bucurenci, părintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv şi Virgil Stănescu. 

Pe 15 iunie, Guvernul anunţa că a fost strânsă suma de 212.000 de euro în cadrul subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea operei. 

Cele mai citite

Iohannis despre alianța PSD-PNL la alegerile parlamentare și prezidențiale: Nu e corect să spun

Întrebat marți, la Riga, dacă PSD și PNL ar trebui să meargă ca alianță la parlamentare și cu candidat comun la prezidențiale, președintele Klaus...

Activiștii pentru drepturile animalelor au vandalizat un portret oficial al Regelui Charles al III-lea

Activiştii pentru drepturile animalelor din cadrul grupului britanic Animal Rising au vandalizat, marţi, un portret oficial recent al regelui Charles al III-lea, potrivit gandul.ro.Pictat...

SUA arată că examinează răspunsul Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâșia Gaza

Statele Unite(SUA) au indicat marţi că examinează răspunsul oficial al Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâşia Gaza anunţat la 31 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă