21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCum caută B1TV "români cu talent" în liceele din Bucureşti

Cum caută B1TV “români cu talent” în liceele din Bucureşti

Aproape toate posturile de televiziune au avut (şi au) concursuri pentru a descoperi talentele românilor. Acestora li se alătură şi B1, cu emisiunea-concurs „România câştigă!”, ce va fi difuzată din 5 iunie.

Spre deosebire de alte competiţii, la aceasta vor participa numai elevi din liceele bucureştene. Actorul Ovidiu Cuncea şi coprezentatoarea sa, Timea Domokoş, vor fi gazdele acestei competiţii ce promite multe momente inedite şi totodată încearcă să le ofere liceenilor şansa de a-şi construi o carieră artistică. Aşadar, începând din 5 iunie, timp de şase săptămâni, elevi de liceu din cele şase sectoare ale Capitalei vor concura pentru marele premiu la două probe obligatorii: interpretare muzicală şi dans. În interviul de mai jos, l-am invitat pe actorului Ovidiu Cuncea să ne vorbească despre noua emisiune-concurs a postului B1.

B1 ne-a pregătit o nouă emisiune-concurs, „România câştigă!”. Ce anume vom vedea?
Ovidiu Cuncea:
Întrebarea aceasta se adresează, mai degrabă, producătorilor, dar vă pot spune că va fi o emisiune cu şi despre liceeni, despre talentele lor, despre familiile şi profesorii lor. Formatul se poate modifica în funcţie de aptitudinile liceenilor. Emisiunea va fi condusă de ei, de aceea coprezentatoarea este o tânără liceană deşteaptă, talentată şi frumoasă, Timea Domokoş.

Cu un an în urmă, aţi declarat că nu vă mai interesează vreo emisiune tv. Ce v-a atras la „România câştigă”?
O.C.:
N-am spus chiar aşa, îmi amintesc foarte bine la ce m-am referit: nu pot să fac emisiuni mincinoase, trunchiate, false. Eu sunt actor şi, în ultimii 20 de ani, am căutat cu străşnicie adevărurile cele mai ascunse ale sufletului meu şi, indirect, ale celui uman. Mă voi implica toată viaţa în proiectele care vor scoate la lumină partea frumoasă şi adevărată a poporului român. Pe lângă acest motiv, echipa cu care lucrez este condusă de cea mai mare producătoare de televiziune din România, şcolită de inegalabilul Valeriu Lazarov, şi cu care, în trecut, am făcut „Vreau să fiu mare… vedetă”, doamna Monica Mihai. Şi un al treilea motiv important este existenţa în conducerea postului de televiziune B1 a domnului Sorin Oancea.

Preselecţiile cum au decurs? În ce au constat probele?
O.C.:
Acest concurs este supervizat de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, care ne-a facilitat accesul în licee, făcând preselecţiile uşoare şi plăcute. Greutatea a constat în alegerea finaliştilor, deoarece au fost foarte mulţi elevi talentaţi.

Cum vi s-au părut tinerii la preselecţii, dar şi la filmare?
O.C.:
Copiii noştri s-au adaptat şi ei la globalizare, iar modul de comunicare al tinerilor este prin calculator. Ca să-i scoatem afară trebuie să redevenim campioni, ca ei să aibă exemple de urmat. Aceste ¬concursuri vor face copiii să lupte pentru a ajunge şi ei la „România câştigă!”.

Care vă este aportul la acest concurs şi ce a făcut „România câştigă!” pentru dumneavoastră.?
O.C.:
Educaţia pe care am primit-o mă determină să „moşesc” frumosul din oameni, acelaşi lucru îl fac şi în această emisiune. „România câştigă!” este un proiect care îmi dă şansa de a fi lângă ¬liceeni şi care sper să mă întinerească.

Ne spuneţi câte ceva despre juriu?
O.C.:
Pentru a fi o emisiune de elită, juriul trebuie să aibă o ţinută morală, intelectuală şi profesională desăvârşită, de aceea i-am ales pe doamna Felicia Filip, pe domnişoara coregraf Ioana Macarie şi pe domnul Joe de Alvare, cel mai cunoscut impresar de tinere talente, şi directorul unei restigioase case de discuri din Spania.

În prezentarea de presă scrie că „B1 îşi propune să descopere talente, cărora să le ofere şansa de a-şi construi o carieră artistică de succes”. Concret, pentru ce luptă aceşti tineri?
O.C.:
În primul rând, luptă pentru trei premii de câte trei mii de euro. Mai sunt şi alte premii constând în tabere la mare şi la munte. Şi, nu în ultimul rând, câştigarea şansei de a fi impresariat de domnul Joe de Alvare, cel care se va ocupa şi de scoaterea primului album al celui ales.

Cât de deschişi sunt tinerii „să se dea în spectacol” în faţa unei camere de filmat?
O.C.:
Concursul nostru arată partea educată a liceenilor. Ei nu se dau în spectacol, doar ne arată câte ore de muncă stau în spatele reprezentaţiei lor. Vine o generaţie care nu are complexe în faţa camerei de filmat.

Care ar fi caracteristicile unui concurent la „România câştigă!”?
O.C.:
Sunt liberi, fără complexe, talentaţi şi curaţi sufleteşte. Mă rog lui Dumnezeu să rămână aşa toată viaţa, România are nevoie de aceşti tineri aşa cum sunt.

Aproape toate televiziunile româneşti au avut (şi au) emisiuni-concurs în căutare de talente. Suntem atât de talentaţi?
O.C.:
Da, România este o ţară cu mulţi oameni foarte talentaţi. „România câştigă!” este un proiect care va promova valoarea şcolii şi a profesorilor. Cei care trudesc pentru dezvoltarea tinerelor talente. Sper să nu devină o emisiune banală. Îmi doresc să discut şi problemele reale ale liceenilor, care vor ajunge la urechile celor care-i iubesc.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă