21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn aliat al lui Putin propune interzicerea Curtea Penală Internațională (CPI) în...

Un aliat al lui Putin propune interzicerea Curtea Penală Internațională (CPI) în Rusia

Președintele parlamentului rus a propus interzicerea activităților Curții Penale Internaționale (CPI), după ce aceasta a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin, acuzându-l de crime de război, scrie Reuters.

Viaceslav Volodin, un aliat al lui Putin, a declarat că legislația rusă ar trebui să fie modificată pentru a interzice orice activitate a CPI în Rusia și pentru a pedepsi pe oricine a oferit „asistență și sprijin” CPI.

„Este necesar să se elaboreze amendamente la legislația care să interzică orice activitate a CPI pe teritoriul țării noastre”, a declarat Volodin, într-o postare pe Telegram.

Volodin a afirmat că Statele Unite au legiferat pentru a împiedica ca cetățenii săi să fie vreodată judecați de Curtea de la Haga și că Rusia ar trebui să continue această activitate.

Orice asistență sau sprijin pentru CPI în interiorul Rusiei, a spus el, ar trebui să fie pedepsită prin lege.

CPI a emis un mandat de arestare la începutul acestei luni, acuzându-l pe Putin de crimă de război pentru deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina. Aceasta a declarat că există motive rezonabile de a crede că Putin poartă răspundere penală individuală.

Oficialii ruși au avertizat că orice încercare de arestare a lui Putin, liderul suprem al Rusiei din ultima zi a anului 1999, ar echivala cu o declarație de război împotriva celei mai mari puteri nucleare din lume.

În primul său mandat de arestare pentru Ucraina, CPI a cerut arestarea lui Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și de transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă începând cu 24 februarie 2022.

Kremlinul spune că mandatul de arestare al CPI este o decizie scandalos de partizană, dar lipsită de sens în ceea ce privește Rusia. Oficialii ruși neagă crimele de război din Ucraina și spun că Occidentul a ignorat crimele de război ucrainene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Directorul executiv al OpenAI nu intenționează să scoată compania la bursă

OpenAI, compania din spatele ChatGPT, susținută de Microsoft, nu are planuri de a se lista la bursă prea curând, a declarat directorul executiv Sam...

Un nou cutremur cu magnitudinea 3,2 pe Richter, în județul Arad

Un nou cutremur, cu magnitudinea 3,2 pe Richter, s-a produs marţi seara, la ora locală 21:04, în Crişana, judeţul Arad, la aproximativ o jumătate...

James Cleverly a ajuns luni în Ucraina pengru discuții despre viitorul summit NATO

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, s-a deplasat luni în Ucraina, pentru discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski despre viitorul summit NATO, programat în iulie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă