10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTrupele americane au adus și humve-uri în Polonia

Trupele americane au adus și humve-uri în Polonia

Trupele americane au adus cu ele mai multe humve-uri, transportate în magazia unui avion militar american C-17, au sosit luni în Polonia cu alte echipamente militare, în timp ce aceștia(soldații americani) s-au instalat în orașul polonez Rzeszow, din estul Poloniei.

Cinci avioane militare americane au aterizat luni (7 februarie) pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, situat la aproximativ 100 km (62 mile) de granița cu Ucraina, relatează Reuters.

Președintele american Joe Biden a ordonat miercuri (2 februarie) să se adauge aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România, în timp ce Washingtonul încearcă să-i liniștească pe aliații nervoși ai NATO.

Trupele americane aduc tehnică și logistică adecvată, printre care și humve-uri în Polonia, în replică la acțiunile Rusiei


Întrucât Rusia adună peste 100.000 de militari în apropierea graniței, Moscova a spus că nu plănuiește o invazie, dar că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă cerințele sale de securitate nu sunt îndeplinite.

Printre acestea se numără promisiunea că NATO nu va admite niciodată Ucraina, o cerere pe care Statele Unite și alianța de securitate occidentală a celor 30 de națiuni au considerat-o inacceptabilă.

Alte trupe americane au sosit luni în Polonia în urma soldaților de elită și a lanțului de comandă. Washingtonul își întărește aliații NATO din Europa de Est pe fondul consolidării armatei ruse la granița cu Ucraina.

Nu a fost imediat clar câte trupe au sosit. Cu toate acestea, o aeronavă C17 este „proiectată să arunce 102 parașutiști și echipamentele acestora”, potrivit site-ului Air Force. Președintele american Joe Biden a ordonat trimiterea a aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România.

Trupe americane au ajuns în Polonia
Pe de altă parte, Washingtonul face tot posibilul pentru a-i liniști pe aliații NATO. Pentagonul a spus că aproximativ 1.700 de membri ai serviciului, în principal din Divizia 82 Airborne, vor fi dislocați de la Fort Bragg, Carolina de Nord, în Poloni

Adunarea trupelor occidentale în apropierea Ucrainei are loc pe fondul îngrijorărilor cu privire la o posibilă invazie din partea Rusiei. În același timp, Moscova a negat constant aceste acuzații. Totuși, Vladimir Putin a transmis că pot avea loc mișcări militare nespecificate în cazul în care NATO nu îndeplinește cererile Rusiei.


Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă