4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTrupe americane au ajuns în Polonia în apropiere de granița cu Ucraina

Trupe americane au ajuns în Polonia în apropiere de granița cu Ucraina

Trupe americane au ajuns în Polonia în apropiere de granița cu Ucraina, anunță, luni, presa occidentală.

Cel puțin două avioane militare de transport ale SUA au aterizat, luni, pe aeroportul Rzeszow Jasionka. Acesta se află în sud – estul Poloniei, în apropierea graniței cu Ucraina. Foarte probabil că avioanele americane au adus militari suplimentari în Polonia.

Pentagonul a anunțat că trupe americane suplimentare, totalizând 3000 de oameni, vor ajunge în Polonia și în România. Partea americană a specificat că acești militari nu vor lupta în Ucraina. Plasarea lor undeva lângă frontiera Poloniei sugerează că trebuie să întărească granița de est a NATO.

Granița cu Ucraina, din Polonia și din România, este granița de est a NATO

Planul american pentru Europa fusese anunțat de Departamentul Apărării la 3 februarie 2022.

„Ca parte a efortului nostru mai amplu de a ne demonstra angajamentul față de Aliații NATO și de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziționează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani, aflați deja în teatrul de operațiuni din Europa. Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate mecanizată staționată la baza Vilseck din Germania va disloca o unitate de forțe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roți, pentru a descuraja agresiunea și a consolida capabilitățile de apărare în statele Aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit”, a anunțat Departamentul Apărării al SUA.

„În plus, Secretarul Apărării a ordonat dislocarea a aproximativ 2.000 de militari din Statele Unite în Europa în următoarele zile. Printre aceștia se numără 1.700 de militari din Divizia 82 Aeropurtată și unități esențiale de sprijin, care vor fi dislocați în Polonia de la Fort Bragg, Carolina de Nord, precum și aproximativ 300 de militari din Corpul de Armată 18 Aeropurtat, care se vor deplasa de la Fort Bragg în Germania. Divizia 82 Aeropurtată dislocă elemente ale Componentei de Luptă din Brigada Infanterie și unități esențiale de sprijin în Polonia. Corpul de Armată 18 Aeropurtat dislocă un comandament de eșalon de forțe întrunite în Germania.”

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă