31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaȘeful Pentagonului se întâlnește în Germania cu oficiali din 40 de țări...

Șeful Pentagonului se întâlnește în Germania cu oficiali din 40 de țări aliate

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a invitat la discuții reprezentanții a 40 de țări aliate cu Statele Unite, anunță agențiile occidentale de presă.

Întâlnirea este planificată marți, 26 aprilie 2022, la baza aeriană Ramstein din Germania. Acolo se va reuni „Grupul consultativ pentru apărarea Ucrainei”. Anunțul în acest sens a venit de la secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby. Potrivit acestuia, la întâlnire se va discuta despre „necesitățile de apărare, prezente și viitoare, ale Ucrainei”.

Statele Unite și aliații lor vor să se asigure că „securitatea și suveranitatea Ucrainei vor fi garantate pe termen lung”, a subliniat John Kirby.

Pentagonul a precizat că participanții la întâlnirea din Germania vor veni din țări membre NATO dar și din afara NATO. Totuși, lista țărilor participante n-a fost încă făcută publică.

Cel puțin până în acest moment, Ministerul Apărării Naționale din România n-a confirmat dar nici n-a infirmat prezența la reuniunea din Germania.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă