25.3 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia trimite mai multe avioane de luptă în Belarus pentru exerciții

Rusia trimite mai multe avioane de luptă în Belarus pentru exerciții

Ministerul rus al Apărării a lansat miercuri un videoclip cu avioane de luptă Su-35 care se mută pe aerodromurile din Belarus pentru exercițiile „Allied Resolve”. Agenția de presă Interfax a anunțat vineri că Rusia a trimis două batalioane de sisteme de rachete sol-aer S-400 în Belarus.

Rusia și Belarus vor organiza exerciții militare comune „Allied Resolve” pentru a rezolva problemele de suprimare și respingere a agresiunii externe și de combatere a terorismului, a informat agenția de stat rusă RIA Novosti.

Rusia a trimis avioane de luptă în Belarus

 SUA au avertizat Belarusul că se expune unei riposte „rapide” şi „ferme” dacă permite Rusiei să ajungă în Ucraina prin intermediul ei. Aparatele de zbor fac escale pe aerodromurile din districtele militare Centru şi Vest în drumul spre Belarus.

„Avioanele de luptă multirol Su-35S din Districtul militar Est, implicate în verificarea forţelor de reacţie ale Uniunii statale, continuă relocarea pe aerodromurile din Belarus”, arată ministerul rus al apărării într-un comunicat citat de Interfax.

După sosirea în Belarus, echipajele avioanelor multirol Su-35S îşi vor prelua atribuţiile de apărare antiaeriană în cadrul verificărilor vizând funcţionarea sistemul unificat de apărare aeriană a Uniunii statale Rusia-Belarus, relevă documentul.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

CSAT decide dacă oferim Ucrainei sistemul PATRIOT. Alte subiecte pe ordinea de zi a Consiliului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem...

Ce modificări se pregătesc pentru aplicația WhatsApp

WhatsApp ar putea suferi modificări în viitorul apropiat. Oficialii au în plan să urmeze exemplul Instagram. Așa cum există la Instagram, WhasApp ar putea introduce...

România va achiziționa obuziere K-9 din Coreea de Sud în valoare de 920 de milioane de dolari

România va cumpăra obuziere autopropulsate K-9 din Coreea de Sud în valoare de 920 de milioane de dolari, în cea mai mare achiziție de...
Ultima oră
Pe aceeași temă