18.1 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia și Belarus organizează exerciții militare comune

Rusia și Belarus organizează exerciții militare comune

Ministerul Apărării din Rusia a lansat miercuri un videoclip cu unități de tancuri care participă la exerciții militare comune în diferite locații din Belarus.

Exercițiile au avut loc pe fondul acumulării de trupe rusești în apropierea Ucrainei. De asemenea, valul de activitate militară care a pus Occidentul pe margine a strânit temeri. Pe de altă parte, Moscova neagă un eventual atac asupra Ucrainei.

Rusia și Belarus încep exerciții militare comune

Serviciile de informații militare ucrainene au acuzat luna trecută serviciile de securitate ruse că au pregătit un fel de „provocare”. Aceasta nu a fost specificată împotriva militarilor ruși din regiune, care ar permite Moscovei să introducă acuzații la adresa Ucrainei.

Având în vedere că exercițiile militare rusești pe scară largă vor începe în Belarus, SUA au ordonat plecarea membrilor familiei diplomaților. Oficialii au invocat „o creștere a activității militare neobișnuite și îngrijorătoare în apropierea graniței cu Ucraina”.

SUA i-a avertizat pe cetățeni cu privire la călătoriile în Belarus

Decizia vine la puțin peste o săptămână după ce Departamentul de Stat a scos familiile diplomaților americani din Ucraina. Într-o declarație publicată luni, SUA a avertizat cetățenii americani care plănuiesc să călătorească în Belarus că „situația este imprevizibilă”.

Deși Rusia insistă că exercițiile sale militare nu reprezintă nicio amenințare pentru Ucraina, SUA rămân sceptice. Americanii spun că acestea ar putea fi folosite ca pretext pentru a se pregăti pentru un posibil atac. Rusia și-a desfășurat unele dintre cele mai avansate și bine echipate forțe ale sale în nouă baze și aerodromuri din jurul Belarusului. Cel puțin două batalioane de rachete Iskander-M au fost trimise în Belarus, echipate cu rachete care pot lovi oriunde în interiorul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Investigație The Telegraph Marea Britanie: În timpul crizei Covid a existat o unitate guvernamentală secretă de combatere a reacțiilor negative la politicile de izolare

În timpul crizei Covid, o unitate guvernamentală secretă a lucrat cu companii de social media în încercarea de a reduce discuțiile despre politicile controversate...

Cod portocaliu și cod galben de furtună, în România

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 iunie 2023, meteorologii au anunțat un cod portocaliu și un cod galben de furtună, în diverse zone ale...
00:00:31

VIDEO: Jill Biden vizitează Piramidele din Egipt

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a vizitat sâmbătă (3 iunie) piramidele emblematice din Giza, în cadrul vizitei sale în Egipt. Biden a vizitat piramidele...
Ultima oră
Pe aceeași temă