36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia începe să recunoască morții de pe crucișătorul Moskva

Rusia începe să recunoască morții de pe crucișătorul Moskva

Rusia începe să recunoască morții de pe crucișătorul Moskva, deși susținuse inițial că întregul echipaj a fost salvat și transportat în peninsula Crimeea.

Rusia recunoaște acum că are un mort și 27 de dispăruți din echipajul foste nave amiral. Vasul Moskva s-a scufundat acum o săptămână, după ce la bord s-a produs un incendiu. Rusia susține că face o anchetă privind cauzele incendiului.

Ucraina a anunțat însă că a tras două rachete antinavă asupra vasului Moskva. Explozia acestora ar fi dus la un incendiu și la scufundarea vasului.

Echipajul vasului Moskva, fosta navă amiral a Flotei Mării Negre, număra 510 oameni.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă