1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia ar fi acceptat verbal propunerile Ucrainei, susține David Arahamia

Rusia ar fi acceptat verbal propunerile Ucrainei, susține David Arahamia

Rusia ar fi acceptat verbal propunerile Ucrainei, a declarat șeful negociatorilor ucraineni, David Arahamia.

Anunțul părții ucrainene a venit în seara zilei de sâmbătă, 2 aprilie 2022. Șeful echipei ucrainene a precizat că el așteaptă acum o confirmare scrisă din partea echipei Rusiei.

UPDATE 12.00 Șeful echipei de negociatori ruși, Vladimir Medinsky, a anunțat că nu există încă un proiect de acord care să poată fi prezentat “la cel mai înalt nivel”. El a făcut acest anunț duminică, 3 aprilie. Șeful negociatorilor ruși continuă să aștepte garanții privind viitoarea neutralitate a Ucrainei. Cea mai mare problemă pentru Rusia ar fi ca Ucraina să fie primită în NATO.

——————–

Vladimir Medinsky îl contrazice pe David Arahamia

“Federaţia Rusă a dat un răspuns oficial la toate punctele, şi anume că le acceptă, cu excepţia chestiunii peninsulei Crimeea”, a precizat, sâmbătă, șeful negociatorilor Ucrainei. Potrivit părții ucrainene, poate urma o întâlnire între președinții Zelenski și Putin.

După cum se știe, Rusia ocupă ilegal Crimeea, din anul 2014. Sub ocupația militarilor ruși, în Crimeea s-a organizat un referendum prin care localnicii au susținut că vor unirea cu Rusia. Nici guvernul de la Kiev, nici țările occidentale nu au recunoscut acel referendum.

La 24 februarie 2022, Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă