21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPurtătorul de cuvânt al BOR îl critică dur pe patriarhul Rusiei

Purtătorul de cuvânt al BOR îl critică dur pe patriarhul Rusiei

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, îl critică dur pe patriarhul Kiril al Rusiei.

Mesajul postat pe internet de Vasile Bănescu reprezintă critică a Bisericii Ortodoxe Române față de cea din Rusia, de când a început războiul în Ucraina. Mesajul postat de purtătorul de cuvânt al BOR este însoțit de o fotografie în care apar alături patriarhul Kiril și președintele Putin.

În text, oficialul BOR îl acuză pe patriarhul Rusiei de „complicitatea sa cu politicul asasin”. În acest text nu apare numele Ucrainei, dar aluzia este evidentă.

Textul scris de Vasile Bănescu este următorul:

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere creștin prin complicitatea sa cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase acțiuni pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul”

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pandemia a afectat siguranța zborurilor

În ultimii doi ani, COVID-19 a devenit un risc serios pentru persoanele care călătoresc cu avionul. Timp de mai multe luni, zborurile au fost...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...
00:01:16

„Pleacă acum”, îndemn de la primarul canadian al unui port din Newfoundland în timp ce uraganul lovește

Primarul Brian Button de la Port Aux Basques din Newfoundland a declarat starea de urgență sâmbătă (24 septembrie), după ce furtuna puternică(uraganul) Fiona a...
Ultima oră
Pe aceeași temă