4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPrimele rezultate de la referendumul din Zaporijia: 93% pentru aderarea la Rusia

Primele rezultate de la referendumul din Zaporijia: 93% pentru aderarea la Rusia

Primele rezultate de la referendum din regiunea Zaporijia indică 93% dintre votați pro aderare la Rusia

Agenția de presă TASS a relatat că în prima zi a referendumului, 93% dintre cei care au votat s-au pronunţat în favoarea aderării regiunii Zaporijjia la Federația Rusă.

Potrivit Agenției TASS, un studiu al Institutului republican de studii politice și sociologice din Crimeea, au chestionat locuitori ai regiunii încă din prima zi a referendumului.

”Din cei care au votat la referendum și au răspuns la întrebări, 93% au declarat că s-au pronunţat în favoarea aderării regiunii Zaporijjia la Federația Rusă, în timp ca 7% au declarat că susțin statutul ucrainean al regiunii”, se specifică într-un comunicat al institutului.

Elena Kravcenko, preşedintele comisiei electorale din autoproclamată republică populară Luhansk din Ucraina, a declarat că instigatorii ucraineni au postat adresele comisiilor electorale, secţiilor de vot din regiunea Luhansk pe rețelele de socializare și le cer trupelor ucrainene să deschidă focul asupra lor.

În perioada 23-27 septembrie au loc referendumuri privind aderarea la Federația Rusă a regiunilor Luhansk şi Doneţk, Herson și Zaporijjia.

Zaporizhzhia este un oraș care se află pe malul râului Nipru, centrul administrativ Oblast Zaporizhzhia, unul dintre cele mai mari centre industriale și culturale din sudul Ucrainei, un important nod feroviar și un port fluvial.

Populația Zaporizhzhia este de aproximativ 710.000 (2021), zona – 331 km pătrați.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...

Mai multe irizaţii petroliere au apărut pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri

Autorităţile au identificat irizații petroliere pe Dunăre, care se întind pe o lungime de 6 kilometri, informează marţi seara Administraţia Naţională Apele Române. „Poluare cu...

Laboratoarele de nanotehnologie și genetică moleculară așteaptă milostenia guvernului

Se face că, după o criză fără precedent și un război nemilos, în care s-au folosit arme cu diferiți compuși toxici, iar stresul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă