11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaNATO își mută temporar biroul de la Kiev în vestul Ucrainei la...

NATO își mută temporar biroul de la Kiev în vestul Ucrainei la Lvov

NATO îşi închide temporar biroul din capitala ucraineană Kiev şi îşi mută trupele la Bruxelles şi Lvov, care se află la aproximativ 70 de kilometri de graniţa cu Polonia.

VG confirmă acest fapt şi oferă declaraţia unui purtător de cuvânt al NATO.

„NATO şi statele sale membre monitorizează şi evaluează situaţia foarte îndeaproape şi iau toate măsurile de precauţie necesare. Siguranţa angajaţilor noştri este o prioritate ridicată, aşa că personalul s-a mutat acum la Lviv şi la Bruxelles. Birourile NATO din Ucraina sunt astfel încă operaţionale”, scrie purtătorul de cuvânt într-un e-mail către VG, conform jurnalul.ro.

Regatul Unit, Statele Unite, Canada şi Australia şi-au mutat ambasadele de la Kiev la Lviv. Norvegia nu şi-a mutat încă ambasada, dar urmăreşte situaţia declarată de Ministerul Afacerilor Externe la NTB joi.

NATO este îngrijorată că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru o invazie în Ucraina, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, comentând informaţiile privind bombardamente peste linia armistiţiului din regiunea Donbas din estul Ucrainei, opinie împărtăşită şi de ministrul britanic de Externe, Liz Truss, relatează Reuters.

NATO își mută biroul din Kiev la Lvov, având date că Rusia se va folosi de un pretext pentru a ataca Ucraina

„Suntem îngrijoraţi că Rusia încearcă să fabrice un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei. Intenţiile Rusiei încă nu sunt clare”, a declarat şeful NATO presei, după o reuniune de două zile a miniştrilor Apărării din Alianţă la sediul de la Bruxelles.

De asemenea, Stoltenberg a mai atras atenţia că Rusia are tot ce îi trebuie pentru a lansa o invazie la scară largă şi rapidă în Ucraina.

„Au suficiente trupe, suficiente capabilităţi pentru a lansa o invazie deplină a Ucrainei în timp scurt sau fără o perioadă de atenţionare”, a precizat el, conform agerpres.ro.


Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă