29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGrupări anti - Kremlin au comis atacuri în regiuni de graniță ale...

Grupări anti – Kremlin au comis atacuri în regiuni de graniță ale Rusiei

Membrii unor grupări din Rusia care contestă regimul Putin au comis atacuri în regiuni ale Rusiei aflate la granița cu Ucraina.

Această informație este transmisă, în ziua de 12 martie 2024, de publicația independentă Moscow Times.

Atacurile s-ar fi produs, în dimineața de 12 martie, în regiunile Belgorod și Kursk, regiuni care se învecinează cu Ucraina. Autoritățile regionale ale Rusiei au susținut că atacatorii au fost membrii unui „grup de sabotaj și de recunoaștere”.

Pe de altă parte, publicația Moscow Times consideră că atacatorii ar fi „voluntari anti – Kremlin” din cadrul unor grupări denumite „Freedom of Russia Legion” și „Russian Volunteer Corps”. În fotografia care însoțește această știre apar câțiva tineri purtând uniforme militare cu inscripția „Legion” (scrisă cu litere rusești). Jurnaliștii independenți ruși susțin că aceste grupări ar fi formate din cetățeni ruși care luptă de partea Ucrainei.

Pe de altă parte, în ultimele luni regiunile Belgorod și Kursk au fost ținta unor atacuri atribuite armatei ucrainene. Regimul de la Kiev n-a confirmat că ar avea legături cu grupări de pe teritoriul Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă