10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaFilmări cu dronă surprind consecințele bătăliei din Borodyanka, lângă Kiev

Filmări cu dronă surprind consecințele bătăliei din Borodyanka, lângă Kiev

Imaginile cu dronă au arătat joi (3 martie) distrugerea clădirilor și vehiculele militare rusești arse în Borodyanka, un orășel la 60 km (40 mile) nord-vest de Kiev, unde localnicii au susținut că au respins un atac rusesc.

Cel mai rapid exod de refugiați din acest secol este în desfășurare, un milion de oameni fugând din Ucraina de când Rusia a invadat. Trupele ruse se aflau joi în centrul orașului-port Herson, din sudul Ucrainei, după o zi de afirmații contradictorii asupra faptului că Moscova a capturat un centru urban important pentru prima dată în timpul invaziei sale de opt zile.

Ucraina a declarat că va cere ajutoare umanitare pentru cetățenii săi asediați la discuțiile de pace cu Rusia de joi, când războiul a intrat în a doua săptămână cu orașele ucrainene înconjurate și bombardate.

Clădiri distruse și străzi avariate în Borodyanka

În Borodyanka, un orășel situat la 60 km (40 mile) nord-vest de Kiev, unde localnicii au respins un asalt rusesc, corpuri arse de armuri rusești distruse au fost împrăștiate pe o autostradă, înconjurate de clădiri aruncate în ruine. Flăcările dintr-un bloc de apartamente în flăcări au luminat cerul înainte de zori.

„Au început să tragă de la APC-ul lor spre parcul din fața oficiului poștal”, a povestit un bărbat în apartamentul în care se adăpostește împreună cu familia, referindu-se la un transport de trupe blindat rusesc.

Sute de soldați ruși și civili ucraineni au fost uciși de când președintele Vladimir Putin și-a trimis trupele peste graniță pe 24 februarie. Rusia însăși a fost cufundată într-o izolare nemaiîntâlnită de o economie de asemenea dimensiuni.

Cu forța sa principală de asalt oprită zile întregi pe o autostradă la nord de Kiev, Rusia și-a schimbat tactica, intensificând bombardarea marilor orașe. Porțiuni din centrul orașului Harkiv, un oraș de 1,5 milioane de locuitori, au fost aruncate în moloz.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă