-0.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaDonald Trump laudă strategia lui Putin și susține că acesta dorea de...

Donald Trump laudă strategia lui Putin și susține că acesta dorea de mult Ucraina

Donald Trump, fostul președinte al SUA, laudă strategia lui Putin în Ucraina. Trump susține că știa chiar de la Putin că acesta “dorea de mult timp” Ucraina.

Donald Trump a făcut aceste dezvăluiri în cadrul emisiunii radiofonice “Clay Travis and Buck Sexton Show”, citată de TVR.

Donald Trump afirmă că-l cunoaște bine pe Vladimir Putin și că știa de multă vreme de dorința acestuia de a obține teritorii din Ucraina. “Știam că voia dintotdeauna Ucraina. Obișnuiam să vorbesc cu el despre asta. I-am spus nu poți s-o faci, u o vei face. Dar vedeam că își dorește. Și îl întrebam despre asta. Vorbeam mult despre asta”.

“I think he sees this opportunity. I knew that he always wanted Ukraine. I used to talk to him about it. I said, “You can’t do it. You’re not gonna do it.” But I could see that he wanted it. I used to ask him”, a spus, explicit, Donald Trump.

Strategia lui Putin arată că liderul de la Kremlin este “genial”

Fostul președinte al SUA consideră că, acum, în anul 2022, Putin a speculat “o oportunitate”. “Este genial. Putin declară independentă o mare parte din Ucraina. Oh, asta e minunat”, a comentat Donald Trump.

Declarațiile acestuia intervin după ce Rusia a recunoscut drept state independente regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei. Imediat după ce le-a recunoscut independența, Rusia a trimis “trupe de menținere a păcii” în aceste două regiuni. În Donbas continuă schimburile de focuri între separatiștii rusofoni și forțele guvernului de la Kiev.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă