15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaComandantul Flotei Mării Negre a fost arestat după scufundarea navei Moskva

Comandantul Flotei Mării Negre a fost arestat după scufundarea navei Moskva

Comandantul Flotei Mării Negre, amiralul Igor Osipov, a fost arestat după scufundarea navei Moskva. Informația privind arestarea amiralului rus este difuzată de agențiile de presă occidentale, care citează un comunicat al armatei Ucrainei.

Prim-adjunctul comandantului Flotei, viceamiralul Serghei Pinciuk, ar fi, la rândul lui, anchetat.

Crucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei Mării Negre, s-a scufundat la data de 13 aprilie 2022. Ucraina a afirmat că a tras asupra vasului rusesc cu două rachete antinavă Neptun. Loviturile au generat o explozie urmată de un incendiu la bordul navei, care apoi s-a scufundat.

Rusia, pe de altă parte, recunoaște că la bordul navei Moskva s-a produs un incendiu dar nu a explicat ce a generat incendiul. Inițial, Rusia susținea că toți cei peste 500 de membri ai echipajului au fost salvați. Drept dovadă, Rusia a difuzat imagini din orașul Sevastopol, unde s-ar fi aflat marinarii salvați. Abia la zece zile de la pierderea navei, Rusia a recunoscut că un membru al echipajului a murit și că alți 27 sunt dați dispăruți.

Scufundarea navei Moskva s-ar fi soldat cu moartea întregului echipaj, susține Ucraina

Varianta aflată la polul opus este cea susținută de Ucraina. Această țară susține că toți cei 510 militari ruși de pe nava Moskva au murit.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă