29 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaChina insistă pentru negocieri între Rusia şi Ucraina, dar ministrul german de...

China insistă pentru negocieri între Rusia şi Ucraina, dar ministrul german de externe cere retragerea trupelor ruse

China va continua să pledeze pentru negocieri între Rusia şi Ucraina, a afirmat marţi, la Berlin, ministrul chinez de Externe, Qin Gang, în timp ce omologul său german, Annalena Baerbock, a cerut retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

“China va continua să pledeze pentru negocieri între Rusia şi Ucraina. Vom trimite curând un emisar special pentru Afaceri Europene în Ucraina. Se va deplasa şi în alte ţări europene”, a declarat Qin Gang, conform cotidianului Le Monde, în cursul vizitei în Germania, transmite Ziarul Financiar.

Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, a admis că Beijingul poate juca un rol important în găsirea unei soluţii de oprire a războiului izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina, dar a cerut retragerea trupelor ruse. “În calitatea de membru permanent al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, China poate juca un rol important pentru oprirea acestui război, atunci când se va decide acest lucru”, a afirmat Baerbock, potrivit site-ul Tagesschau.de.

China vrea negocieri între Rusia și Ucraina, dar Germania a cerut nepărat să se respecte integritatea teritorială a Ucrainei

Însă Baerbock a cerut Chinei să se pronunţe clar pentru respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei. “Orice negocieri trebuie să se deruleze prin respectarea Cartei Naţiunilor Unite, prin respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii. În mod concret, Rusia trebuie să îşi retragă trupele din Ucraina”, a susţinut Baerbock.

Ministrul german de Externe a subliniat că Beijingul trebuie să garanteze că nu va evita sancţiunile internaţionale impuse Rusiei. “Este esenţial ca industria militară din Rusia să nu obţină produse de uz militar”, a insistat Baerbock.

Ministerul chinez de Externe a prezentat recent un proiect privind un “plan de pace” între Kiev şi Moscova. Beijingul a propus un armistiţiu durabil şi negocieri de pace, prin susţinerea principiului respectării “suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale”. În acelaşi timp, China a insistat pentru tratarea cu seriozitate a “intereselor legitime de securitate ale tuturor naţiunilor”, sugerând susţinere pentru argumentaţia Rusiei privind obţinerea de garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi NATO. Deşi a salutat iniţiativa de pace avansată de China, Rusia a insistat pentru recunoaşterea anexării regiunilor din sud-estul Ucrainei, în timp ce Ucraina a condiţionat orice armistiţiu între armata ucraineană şi forţele militare ruse de revenirea la frontierele Ucrainei din anul 1991.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Orezul Cărnos: O Revoluție Alimentară din Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud Într-un mic laborator din Seul, o echipă de oameni de știință sud-coreeni lucrează la un proiect revoluționar care ar putea schimba...

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța...

Fostul campion Murray, exclus de la Wimbledon după o intervenție chirurgicală la spate

Fostul campion de două ori la Wimbledon, Andy Murray, a fost exclus din turneul de anul acesta după ce a suferit o intervenție chirurgicală...
Ultima oră
Pe aceeași temă