6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaA început a treia rundă de negocieri Rusia-Ucraina. Ce ar fi propus...

A început a treia rundă de negocieri Rusia-Ucraina. Ce ar fi propus Kremlinul

A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina a început luni. Precedentele două runde de negocieri, care au avut loc tot în Belarus, ţara aliată Rusiei.

Moscova a declarat luni că va oferi coridoare pentru rezidenții din cele două orașe principale ale Ucrainei pentru a fugi în Rusia și Belarus. Propunerea a fost numită de Ucraina o cascadorie imorală de a exploata suferința civililor sub bombardamentul rusesc.

Delegațiile ruse și ucrainene s-au reunit pentru a treia rundă de discuții în Belarus. Două runde anterioare au depășit angajamentele de a deschide rute pentru acces umanitar, care încă nu au fost implementate cu succes.

A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

„În câteva minute, vom începe să vorbim cu reprezentanții unei țări care crede serios că violența pe scară largă împotriva civililor este un argument”, a declarat negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak pe Twitter. „Demonstrați că nu este cazul”.

Anunțul Rusiei privind „coridoarele umanitare” a venit după două zile de încetare a focului eșuată, pentru a permite civililor să scape din orașul asediat Mariupol, unde sute de mii de oameni sunt prinși fără hrană și apă, sub un bombardament necruțător.

Un coridor de la Kiev ar duce la Belarus, aliatul Rusiei, în timp ce civilii din Harkov, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, ar fi direcționați către Rusia, potrivit hărților publicate de agenția de presă RIA.

„Încercările părții ucrainene de a înșela Rusia și întreaga lume civilizată… sunt inutile de data aceasta”, a spus ministerul.

Un purtător de cuvânt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a numit mișcarea „complet imorală”, spunând că Rusia încearcă să „folosească suferința oamenilor pentru a crea o imagine de televiziune”.

Conform Interfax, cele două părţi vor discuta trei grupuri de teme majore, respectiv soluţionarea politică a conflictului, aspectele umanitare şi chestiunile militare.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă