Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patriarhul Theophilos (Foto: Patriarhia Română)

Creștinii palestinieni au atacat convoiul patriarhului Ierusalimului, acuzându-l de trădare

Creştinii palestinieni au protestat sâmbătă, în timpul vizitei Patriarhului grec al Ierusalimului în Cisiordania, acuzându-l pe patriarhul Theophilos de trădare în favoarea Israelului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

06.01.2018 - 18:29

Creștinii palestinieni sunt revoltați de decizia Bisericii Ortodoxe de a vinde pământ unor grupuri evreieşti, informează Reuters.

Convoiul patriarhului a fost întâmpinat de creştini din Betleem, Nazaret şi alte oraşe din Israel, care au lovit cu pumnii maşina acestuia.

Sute de palestinieni au blocat convoiul Patriarhului Theophilos al IIl-lea, care se îndrepta spre o biserică din Betleem pentru a participa la slujba de Crăciun.

Biserica ortodoxă este unul dintre cei mai mari proprietari privaţi în Ţara Sfântă şi în ultimii ani a stârnit mai multe controverse în rândul israelienilor, dar şi al palestinienilor, prin încercarea de a vinde proprietăţi unor investitori privaţi.

Sâmbătă, protestatarii creștini au aruncat cu pietre şi sticle cu apă, scandând „trădător, trădător!”, înainte ca forţele palestiniene de securitate să îi îndepărteze. Trei dintre maşinile convoiului, dar nu şi cea a patriarului, au plecat cu geamurile sparte.

Presa din Israel a scris că în controversatele afaceri sunt incluse proprietăţi din estul şi vestul Ierusalimului, precum şi din porturile Caesarea şi Jaffa. Au fost identificaţi anumiţi investitori evrei şi israelieni drept potenţiali cumpărători.

Oficiali ai bisericii au transmis că este necesară vânzarea de pâmânt pentru a putea plăti datoriile acumulate de-a lungul anilor. Până acum, biserica închiria terenuri prin contracte pe termen lung, anunță News.ro.

Palestinienii se opun vânzării de pământ către grupuri evreieşti şi israeliene şi califică asemenea decizii drept un act de trădare. 

Comentarii

loading...