16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalCreștinii palestinieni au atacat convoiul patriarhului Ierusalimului, acuzându-l de trădare

Creștinii palestinieni au atacat convoiul patriarhului Ierusalimului, acuzându-l de trădare

Creștinii palestinieni sunt revoltați de decizia Bisericii Ortodoxe de a vinde pământ unor grupuri evreieşti, informează Reuters.

Convoiul patriarhului a fost întâmpinat de creştini din Betleem, Nazaret şi alte oraşe din Israel, care au lovit cu pumnii maşina acestuia.

Sute de palestinieni au blocat convoiul Patriarhului Theophilos al IIl-lea, care se îndrepta spre o biserică din Betleem pentru a participa la slujba de Crăciun.

Biserica ortodoxă este unul dintre cei mai mari proprietari privaţi în Ţara Sfântă şi în ultimii ani a stârnit mai multe controverse în rândul israelienilor, dar şi al palestinienilor, prin încercarea de a vinde proprietăţi unor investitori privaţi.

Sâmbătă, protestatarii creștini au aruncat cu pietre şi sticle cu apă, scandând „trădător, trădător!”, înainte ca forţele palestiniene de securitate să îi îndepărteze. Trei dintre maşinile convoiului, dar nu şi cea a patriarului, au plecat cu geamurile sparte.

Presa din Israel a scris că în controversatele afaceri sunt incluse proprietăţi din estul şi vestul Ierusalimului, precum şi din porturile Caesarea şi Jaffa. Au fost identificaţi anumiţi investitori evrei şi israelieni drept potenţiali cumpărători.

Oficiali ai bisericii au transmis că este necesară vânzarea de pâmânt pentru a putea plăti datoriile acumulate de-a lungul anilor. Până acum, biserica închiria terenuri prin contracte pe termen lung, anunță News.ro.

Palestinienii se opun vânzării de pământ către grupuri evreieşti şi israeliene şi califică asemenea decizii drept un act de trădare. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă