8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoronavirusul lovește Rusia! Infectările zilnice au atins un nou record!

Coronavirusul lovește Rusia! Infectările zilnice au atins un nou record!

Grupul de acțiune pandemică a declarat că a înregistrat 13.634 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, inclusiv 4.501 la Moscova.

Capitala, cu o populație de 13 milioane de persoane, a fost cea mai afectată zonă. A deschis două spitale temporare și a ordonat agenților economici să aibă cel puțin 30% din personalul angajat angrenat în activități de la distanță.

“În câteva luni va exista un vaccin, care va permite oamenilor să fie vaccinați la scară largă”, a declarat duminică primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, citat de mass-media de stat.

Rusia, în august, a devenit prima țară care a acordat aprobarea de reglementare pentru un vaccin COVID-19, făcând acest lucru înainte de finalizarea studiilor la scară largă, spre îngrijorarea comunitatății științifice globale.

„Această poveste se va încheia, dar trebuie să trecem prin această perioadă fără pierderi”, a adăugat Sobyanin.

Ministerul Sănătății din Rusia a recomandat săptămâna trecută ca oamenii să rămână acasă în acest weekend. Rusia, care are o populație de aproximativ 145 de milioane de oameni, a înregistrat acum 1.298.718 de cazuri, doar SUA, India și Brazilia depășind-o la nivelul bilanțului pandemic.

Grupul de acțiune pandemică a declarat duminică că 149 de oameni au murit peste noapte, fapt care a dus numărul oficial de morți înregistrat la nivel național la 22.597 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă