4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Sud acuză China de însușire culturală

Coreea de Sud acuză China de însușire culturală

Mulți coreeni acuză China de însușire culturală, după ce țara a prezentat costumul tradițional coreean hanbok la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Beijing săptămâna trecută. China neagă acuzațiile.

O femeie care purta ceea ce părea a fi o rochie hanbok coreeană se număra printre reprezentanții diferitelor grupuri etnice ale Chinei.

Aici, în capitala Coreei de Sud, Seul, magazinele de închiriere de hanbok sunt obișnuite, oamenii își închiriază costume pentru a vizita palate și alte locuri.

Clientul Chang Geun-Hyuk încerca unul

“Am fost jignit pentru că parcă ar fi pretins că facem parte din teritoriul lor”.

Ambasada Chinei în Coreea de Sud a reacționat: “Hanbok aparține etnicilor coreeni de pretutindeni, inclusiv celor din China, a spus un purtător de cuvânt.”

Principalul diplomat american din Seul a îmbrăcat haine hanbok în timp ce vizita un palat istoric și a distribuit marți fotografii pe rețelele de socializare.

„Ce îți vine în minte când te gândești la Coreea?”

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă