15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord anunță că a lansat o nouă rachetă antiaeriană

Coreea de Nord anunță că a lansat o nouă rachetă antiaeriană

Este al patrulea test

Coreea de Nord a declarat că a lansat joi o nouă rachetă antiaeriană, al patrulea test al armelor în mai puțin de o lună. Ultimul vine la câteva zile după ce nord-coreenii au lansat o nouă rachetă hipersonică despre care se crede că are capacități nucleare.

Secretarul de stat Anthony Blinken a declarat că testele „creează perspective mai mari de instabilitate și nesiguranț. Phenianul spune că armele sale sunt necesare pentru autoapărare, acuzând SUA și Coreea de Sud de „dublu standard”.

Ultimele acțiuni făcute de Coreea de Nord arată că nu nu are intenții de a încetini dezvoltarea armelor sale, în ciuda sancțiunilor stricte. Presa de stat KCNA a menționat că noua rachetă antiaeriană a prezentat „performanțe remarcabile în luptă” și a inclus și „noi tehnologii cheie”.

În urmă cu o zi, liderul nord-coreean Kim Jong un a susținut că vrea să facă pace cu vecinii din Sud și să restabilească „telefonul roșu”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă