5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternațional„Convoiul Libertății” dansează pe străzile din Ottawa

„Convoiul Libertății” dansează pe străzile din Ottawa

Protestatarii care participă la „Convoiul Libertății” a fost văzuți dansând, luni, la Ottawa, în timp ce demonstrațiile împotriva restricțiilor COVID au intrat deja în a treia săptămână. 

Oamenii s-au adunat pe străzile orașului canadian pentru a dansa. În tot acest timp, în zonă erau ridicate corturi în care protestatarii își vor păstra proviziile.

Ca răspuns la protest, premierul canadian Justin Trudeau a anunțat că va invoca legea privind măsurile de urgență, o lege extrem de rar folosită care, însă, va pune capăt blocajelor „ilegale”. În Canada, protestele au dus la închiderea unor puncte de trecere a frontierei și au paralizat zone mari ale Capitalei. 

Ambassador e cel mai lung pod suspendat din lume care face legătura între Detroit şi Ontario. De două zile, este blocat. 25 la sută din comerţul dintre cele două ţări este asigurat pe aici. Cozile se întind pe 20 de kilometri iar pierderile sunt estimate la 300 de milioane de dolari pe zi. Apelurile ca protestul să fie încheiat au venit şi de la Casa Albă.

„Convoiul Libertății”, inițiat de camionagiii canadieni

Protestele “Freedom Convoy”, inițiate de camionagii canadieni care se opun obligației de vaccinare sau de carantină pentru șoferii transfrontalieri, ocupă, de asemenea, zone din fața clădirilor guvernamentale din capitala națională Ottawa și au blocat două puncte de trecere mai mici din SUA.

Protestele au inspirat convoaie și planuri similare în Franța, Noua Zeelandă, Australia și Statele Unite, al căror Departament pentru Securitate Internă lucrează pentru a se asigura că un protest “Freedom Convoy”, care va avea loc la începutul lunii martie la Washington, D.C., “nu va perturba comerțul legal”.

Convoaiul Libertății” a prins ecou și în România 

”Convoiul Libertății”, mișcarea pornită din Canada și care are ecouri în toată lumea, a ajuns și în România. Mai multe organizații cetățenești au pornit un Convoi, care deja a ajuns în mai multe orașe din țară, iar punctul final va fi la București, pe data de 18 februarie, în Piața Victoriei.

”VENIM…

Comitetele Cetatenesti Locale, Starea de Libertate, Calea Neamului, Bucovina Profunda, Scut Botosanean, Vrem Suveranitate, Asociatia Juristilor pentru Drepturi si Libertati, Strajerii Ortodoxiei si alte organizatii din societatea civila romaneasca, cu sprijinul Aurelian Oficial, pornim Convoiul Național al Libertății. Străbatem toată țara într-un efort colosal, pe mai multe trasee însumand peste 3000 Km, cuprinzând sute de localități, pentru a reveni în Capitală, in Piața Victoriei, pe 18 februarie la pranz, cu toate forțele adunate din cele trei provincii istorice românești, pentru victoria finală asupra noii dictaturi ce ni se țese fără voia noastră.

Așteptați-ne cu mașinile voastre la intrarea în localitățile pe care le vom anunța, cu data și ora la care vom ajunge acolo pentru a ne conduce în centrul orașelor voastre. Faceți parte din Convoi și însoțiti-ne după puteri pe un traseu cât mai lung.

Faceți parte din Convoi și veniți pe 18 la prânz cu toții în mașinile voastre personale sau în microbuze închiriate la București, Piața Victoriei! Pentru Victorie!

Ne-am lăsat familiile pentru a fi aproape săptămâna asta. Pentru a te asculta, pentru a dezbate și pentru a ne lămuri. Pentru a fi mai mulți! Venim în orașul tău pentru că ne pasă de viitorul copiilor noștri. Ție îți pasă?

Ne trebuie nebuni frumoși – să ni se alăture! Acum e momentul! Venim din București și din toată țara pentru a reaprinde spiritul libertății.

Pentru a duce o viață normală!

Pentru a ne simți în siguranță in propria noastră țară! Pentru ca România să funcționeze! Constituția să funcționeze!

Pentru mine, pentru tine, pentru ai noștri,

Fii #Convoiul_pentru_Libertate !”, scriu organizatorii mișcării „Convoiul Libertății”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă