12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalConsiliul de Securitate ONU are o reuniune de urgență pe tema atacului...

Consiliul de Securitate ONU are o reuniune de urgență pe tema atacului Iranului asupra Israelului

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de duminică, 14 aprilie 2024, în care va discuta atacul Iranului asupra Israelului.

Reuniunea Consiliului de Securitate va avea loc la cererea Israelului. Ședința Consiliului de Securitate are loc la sediul ONU din New York de la ora locală 16 (ora 20 GMT).

Imediat după ce Iranul a lansat atacul asupra teritoriului israelian, secretarul general al ONU, António Guterres, a transmis pe internet un mesaj în care “condamna cu putere” atacul organizat de Iran.

“I strongly condemn the serious escalation represented by the large-scale attack launched on Israel by Iran. I call for an immediate cessation of these hostilities. Neither the region nor the world can afford another war”, sublinia mesajul transmis de secretarul general al ONU.

Consiliul de Securitate are cinci membri permanenți, fiecare având drept de veto. Cei cinci membri permanenți sunt SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia și China. Prin tradiție, Statele Unite susțin Israelul. Rusia, de obicei, susține Iranul. Prin veto, orice membru permanent poate bloca orice rezoluție a ONU.

Țările care sunt membri nepermanenți ai Consiliului de Securitate nu au drept de veto.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă