Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Andrei Belousov a propus creşterea taxelor pentru companiile metalurgice şi miniere

Consilierul lui Putin i-a sărăcit pe oligarhii ruși din metalurgie

Unii dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri ruşi au pierdut peste trei miliarde de dolari într-o singură zi, după ce Andrei Belousov, consilier economic al lui Vladimir Putin, a propus creşterea taxelor pentru companiile metalurgice şi miniere.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 09:24

Belousov a numit 14 companii cu operaţiuni în producţia de oţel, în minerit sau în producţia petrochimică. Dintre acestea, cele mai mari pierderi au fost suferite de Novolipetsk Steel, controlată de Vladimir Sergeievich Lisin, cu o avere estimată de Forbes la 18,5 miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Novolipetsk Steel a suferit pierderi de 832 de milioane de dolari.

A doua companie afectată de propunerea consilierului lui Putin a fost MMK, a treia cea mai mare ­companie producătoare de oţel din Federaţia Rusă, care a suferit pierderi de 446 de milioane de dolari.

Pierderi similare, de 440 de milioane de dolari, au fost suferite şi de Severstal, o companie mineră şi producătoare de oţel.

Pierderi semnificative au mai fost înregistrate de compania minieră şi ­producătoare de oţel Evraz, al cărei pachet majoritar de acţiuni este controlat de Roman Abramovici, şi de Sibur Holding PJSC, compania ­petrochimică controlată de Leonid ­Mikhelson, care a pierdut 182 milioane de dolari.

Conform Bloomberg, care citează chiar un document al iniţiatorului ideii, ­Andrei Belousov, propunerea de creştere a taxelor este menită să strângă 7,5 miliarde de dolari pe an.

De asemenea, vizate ar mai fi şi domeniul ­chimicalelor şi cel al fertilizatorilor. 

 

Comentarii