Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Condamnată de SUA pentru spionaj, ar putea ajunge în Parlamentul Rusiei

Un controversat parlamentar rus i-a oferit agentei ruse Maria Butina, proaspăt întoarsă în Rusia după ce a fost condamnată pentru spionaj în SUA, un post la Parlament.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2019 - 20:17

De altfel, Butina nu ar deveni singurul spion care a ajuns în Parlament, Andrei Lugovoi, ofițer FSB și asasinul lui Alexander Litvinenko, a fost decorat de Vladimir Putin pentru “energica sa activitate legislativă”.

Deputatul Leonid Slutsky a întâlnit-o pe Butina la o zi după ce aceasta s-a întors în Rusia în octombrie, spunând că pe ”Butina o așteaptă multe victorii”. Butina a fost condamnată la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovată la conspirație la la ”promovarea intereselor Rusiei” ca agent al guvernului rus.

”Am auzit că ai primit o ofertă de la Leonid Slutsky pentru a veni să lucrezi în Duma de Stat în această comisie”, i-a spus avocata Tatyana Moskalkova Mariei Butina, potrivit Interfax.
”Este o ofertă foarte bună și interesantă pentru experiența ta profesională”, i-a mai spus Moskalkova.

Slutsky, care este președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale din Duma de stat, a fost acuzat anul trecut de mai multe jurnaliste de hărțuire sexuală. Acesta și-a cerut scuze ulterior, iar Comisia de Etică a Dumei de stat a respins acuzațiile.

De asemenea, Moskalkova i-a oferit Mariei Butina un post la biroul său pentru drepturile cetățenilor ruși în străinătate.

Singurul cetățean de naționalitate rusă condamnat în ancheta privind ingerința Moscovei în politica internă americană, Butina ar fi înfiripat legături cu National Rifle Association (NRA), care i-ar fi permis să intre în contact cu Donald Trump înainte de alegerea acestuia, dar și cu unul dintre fiii lui.

Butina nu ar fi primul agent secret care ar ajunge în Parlament. Andrei Lugovoy, ofițer FSB și asasinul lui Alexander Litvinenko, este de asemenea parlamentar și a fost decorat de Putin pentru “energica sa activitate legislativă”.

Citește totul despre:

#marina butima #prala

Comentarii