37.7 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalConcert "Bohren & der Club Of Gore" în The Silver Church Club

Concert “Bohren & der Club Of Gore” în The Silver Church Club

Pe data de 12 mai, la clubul The Silver Church din Bucureşti va concerta cea mai cunoscută trupă de horror-jazz din lume, Bohren & der Club Of Gore.

The Silver Church Club organizează pentru prima dată în România un concert al celei mai cunoscute trupe de “horror-jazz” din lume: Bohren & der Club of Gore. În seara zilei de 12 mai 2012. Suntem siguri că mulţi fani ai acestui gen vor primi vestea cu bucurie. Ne-am dorit acest lucru încă de când ne-a încolţit în minte gândul să-i invităm la noi, pentru un concert, pe maeştrii unei mişcări jazz unice.

În deschiderea evenimentului, un concert al trupei Discordless.

Biografie:

Bazele trupei Bohren und der Club Of Gore au fost puse în anul 1988, când patru muzicieni, Thorsten Benning (percuţie), Robin Rodenberg (bass), Morten Gass (chitară/pian) şi Reiner Henseleit (chitară), cu gusturi muzicale similare, s-au deciz sa dea naştere unui nou proiect muzical. Titulatura de “Bohren” apare doar in anul 1992 şi marchează ideea creeri unui sunet unic.

În anul 1993 trupa işi extinde numele în “Bohren & der Club of Gore” şi înregistrează primul demo, “Luder, Samba und Tavernen”. Următorul an este unul prosper pentru artişti, aceştia scoţând pe piaţă EP-urile “Bohren & der Club of Gore” şi “Bohren/Wald Split”. Mai este de asemenea lansat albumul “Gore Motel” şi în 1995 “Midnight Radio”, albume în care Bohren îmbină sunetele de slow jazz cu cele ale chitărilor de doom.

Reiner Henseleit părăseşte trupa în anul 1996 şi o dată cu plecarea lui dispare şi sunetul de chitară din trupă. În anul 1997 se alătură trupei muzicianul Christoph Clöser (saxofon/pian). Împreună cu acesta Bohren& der Club of Gore lansează in 2000 cel de-al treilea album, intitulat “Sunset Mission”.

Următoarele albume “Black Earth” (2002) şi “Geisterfaust” (2005) aduc sunetului unic, specific celor de la Bohren, un nou accent, şi anume integrarea de instrumente precum ar fi tuba, vibrafonul, bass-trombonul si a muzicii corale. În anii următori trupa mai lansează albumul, “Dolores” şi EP-ul “Mitleid Lady”.

Ultimul album al acestora este intitulat “Beileid” şi a fost lansat in 22 aprilie 2011. Materialul este considerta a fi un “mini-album”, aspect susţinut de durata de doar 37 de minute a înregistrărilor. Albumul include şi un cover dupa piesa “Catch my heart” a celor de la Warlock.

Preţ bilet: 50 lei. Biletele s-au pus în vânzare în reţelele Eventim, MyTicket şi Biletoo. Le puteţi cumpăra atât online de pe http://www.eventim.ro/, http://biletoo.ro/ şi http://www.MyTicket.ro/, cât şi din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Flanco, librariile Humanitas, librăriile Adevărul, Diverta, Unirea, Muzica şi librăria Eminescu.

 

Cele mai citite

George Simion, la Parchetul General: Am informaţii că mă vor ridica şi alte structuri, de exemplu DNA

Liderul AUR a arătat că nu are ”nicio calitate şi nu s-a pronunţat numele său, dar s-a dat către presă că el ar fi...

Ședința CSAT: S-a decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT

Joi, 20 iunie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. Agenda discuțiilor...

INCREDIBIL. Un director pensionar de la Romsilva, remunerat lunar cu 8.000 de euro

Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva este de mulți ani un sat fără câini, iar acest aspect este demonstrat de faptul că un director...
Ultima oră
Pe aceeași temă