23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCompania lui Elon Musk concediază cel puțin 5 persoane

Compania lui Elon Musk concediază cel puțin 5 persoane

Compania privată de rachete SpaceX a concediat cel puțin cinci angajați după ce a descoperit că aceștia au redactat și distribuit o scrisoare în care îl criticau pe fondatorul Elon Musk și îi îndemnau pe directori să facă cultura firmei mai incluzivă, au declarat două persoane familiarizate cu această chestiune, potrivit Reuters.

SpaceX nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

New York Times a relatat că SpaceX a concediat angajații responsabili cu scrisoarea, citând trei angajați care au cunoștință de această situație. Acesta nu a detaliat numărul de angajați care au fost concediați.

Președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, a trimis un e-mail în care a anunțat că firma a investigat și „a concediat un număr de angajați implicați” în această scrisoare, potrivit New York Times.

Ziarul a precizat că în e-mailul lui Shotwell se spune că angajații implicați în distribuirea scrisorii au fost concediați pentru că au făcut ca alți angajați să se simtă „inconfortabil, intimidați și furioși, deoarece scrisoarea i-a presat să semneze ceva ce nu le reflecta opiniile”.

Reuters nu a putut confirma independent acest raport.

Miliardarul Musk urmărește o ofertă de 44 de miliarde de dolari pentru Twitter și și-a exprimat în mod clar sprijinul pentru un control mai liber al exprimării pe site. Joi, el le-a spus angajaților Twitter că platforma ar trebui să permită „lucruri destul de scandaloase”, atâta timp cât conținutul nu este ilegal.

Scrisoarea SpaceX, intitulată „o scrisoare deschisă către directorii SpaceX”, văzută de Reuters, îl numește pe Musk o „distragere a atenției și o rușine” pentru compania pe care a fondat-o.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă