Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană informează că UE ar trebui să înceapă discuţiile de aderare cu Macedonia de Nord

Uniunea Europeană ar trebui să deschidă negocierile pentru aderarea Albaniei şi Macedoniei de Nord, a informat Comisia Europeană miercuri, conform Politico.

Share

Rl online 0 comentarii

29.05.2019 - 21:51

„Albania şi Macedonia de Nord au arătat o determinare puternică pentru a avansa în drumul spre UE şi au atins rezultate concrete”, a afirmat Federica Mogherini, Înalta Reprezentantă UE pentru Afaceri Externe, într-un comunicat.
 
„Având în vedere acest lucru, astăzi recomandăm ca Consiliul să deschidă negocierile cu Macedonia de Nord şi Albania”, a adăugat ea.
 
Decizia de a începe discuţiile de aderare trebuie să fie susţinută unanim însă de guvernele UE. Unele ţări, precum Franţa şi Olanda, s-au opus începerii negocierilor.
 
Berlinul, în schimb, a informat că doreşte ca UE să deschidă negocierile cu ambele naţiuni. Michael Roth, ministrul german pentru Afaceri Europene, a declarat miercuri că UE ar trebui să îşi respecte angajamentul de ale oferi ţărilor din Balcani posibilitatea de aderare.
 
Două ţări din vestul Balcanilor, Serbia şi Muntenegru, se află deja în discuţii cu UE privind aderarea.

 

Comentarii

loading...