22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaColoane de fum la Liov după ce mai multe raportări au vorbit...

Coloane de fum la Liov după ce mai multe raportări au vorbit despre o serie de explozii

Mai multe coloane de fum au putut fi văzute la Liov, după ce s-au produs mai multe explozii în oraș.
Autoritățile din regiunea de vest a Ucrainei Liov au raportat luni (18 aprilie) mai multe explozii.

Cel puțin șase persoane au fost ucise și opt rănite în Liov, unde rachetele au lovit facilități militare și un punct de service pentru anvelope, a declarat guvernatorul regional Maksym Kozystkiy.

Mai multe coloane de fum au putut fi zărite la Liov după ce rachete rusești au lovit aproape de o gară și de alte facilități de cale ferată

Separat, autoritățile au spus că unele dintre rachete au lovit zonele apropiate de o gară și alte facilități de cale ferată, perturbând pentru scurt timp traficul normal, conform Reuters.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie și numește acțiunea sa o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei și eradicarea a ceea ce numește naționaliști periculoși.

Occidentul și Kievul îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin de agresiune neprovocată.

Autoritățile ucrainene au declarat că rachetele au lovit o unitate militară și un punct de service pentru anvelope auto din Lviv, care se află la doar 60 km de granița cu Polonia.

Primarul din Lviv, Andriy Sadoviy, a declarat că cel puțin șapte persoane au fost ucise și 11 au fost rănite. Explozia a spulberat geamurile unui hotel care găzduiește ucraineni evacuați din alte părți ale țării, a adăugat el.

Echipele de intervenție s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a stinge incendiul din unitate.

Separat, autoritățile au declarat că unele rachete au lovit zone din apropierea unei gări și a altor instalații feroviare, perturbând pentru scurt timp traficul normal.

Rusia neagă că ar fi vizat civili și respinge ceea ce Ucraina afirmă că sunt dovezi ale atrocităților, spunând că Ucraina le-a înscenat pentru a submina negocierile de pace.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă