10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCluj. 14 trupe participă la concursul Jazz in the Park

Cluj. 14 trupe participă la concursul Jazz in the Park

14 trupe de jazz din Marea Britanie, Germania, Israel, Italia și România s-au înscris până acum la concursul „Jazz in the Park“. Formațiile vor cânta în fața publicului pe 29 și 30 iunie, pe scena festivalului, care va fi amplasată pe malul Someșului.

Trupele participante au șansa de deschide festivalul „Jazz in the Park“ anul viitor, de a câștiga premii în bani sau de a-și înregistra piesele într-un studio profesionist.

Nu există taxă de înscriere, iar toate trupele participante vor fi promovate online și offline, indiferent dacă intră în finală sau nu, spun organizatorii. Valoarea totală a premiilor este de peste 11.000 lei, potrivit ClujToday.ro.

„Am avut o abordare diferită a concursului în acest an și se pare că a funcționat. Avem niște trupe foarte bune înscrise, locația de concurs, deși atipică, este foarte atractivă și suntem convinși că vom avea mulți oameni prezenți la cele două zile de concerte. Avem un juriu format din importante personalități ale jazz-ului românesc, lucru care dă greutate acestui concurs. Așteptăm să vedem ce trupe se mai înscriu în cele 4 zile rămase”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului „Jazz in the Park“.

Înscrierile pentru participarea la concurs se vor încheia pe 10 iunie. Se pot înscrie în concurs trupele sau grupurile care sunt formate din cel puțin doi instrumentiști, indiferent de vârstă, experiență sau naționalitate și indiferent de instrumentele la care interpretează.

Din juriul concursului fac parte specialiști în domeniu precum, Aranka Takacs, managerul concursului Inter­național „Jazz in the Park“, Alex Sipa, muzicolog, jurnalist, comentator și promotor de jazz, Florian Lungu, promotor de jazz, Ștefan Vannai, profesor de jazz, conf. univ. dr. Virgil Mihaiu, jazzolog.

Cele 14 trupe de jazz care s-au înscris până acum sunt C.A.L.I. Quartet (România), Hences Quartet (Marea Britanie/România), BorderSplit (România), The Pippi Dimonte (Italia), Munk (România), Funk’e Fetish (România), Bigg Dimm A’Band (România), Hinterberger & Klare (Germania), China Pig (Marea Britanie), Add One (Germania), Niogi (Israel), The Groovy Bastards (România), Secret Formula (România) și East End Trio (România).

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă