Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ciclonul Veronica a adus vânturi distructive şi ploi torenţiale în Australia

Un al doilea ciclon în 48 de ore a adus vânturi distructive şi ploi torenţiale în regiunile de coastă ale Australiei, informează BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2019 - 13:52

Ciclonul Veronica se afla luni la circa 95 de kilometri de coasta nord-vestică a ţării, au indicat oficiali locali.

Deşi nu se mai aşteaptă să atingă uscatul, acest ciclon de categoria a doua înaintează încet, astfel că localnicii au fost sfătuiţi să rămână în case.

Veronica este al doilea ciclon care s-a abătut în ultimele 48 de ore asupra Australiei după Trevor, un ciclon de categoria a 4-a care a lovit Teritoriul de Nord sâmbătă.

Ploile masive şi valurile mari aduse de Ciclonul Veronica - retrogradat de la categoria a 4-a la a 2-a pe parcursul weekend-ului - ameninţă să provoace inundaţii pe scară largă în Australia de Vest, au avertizat autorităţile.

"Este extrem de neobişnuit să avem două cicloane în acelaşi timp, în special două foarte puternice", a indicat meteoroloaga Steph Bond pentru BBC, adăugând că acest lucru s-a întâmplat doar de două ori în istoria Australiei. Potrivit specialistei, această suprapunere ar fi cauzată de un fenomen meteorologic cunoscut sub denumirea de Oscilaţia Madden-Julian care creează condiţii favorabile pentru furtunile de vară.

Comentarii