0 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInternaționalChina încalcă zona de apărare aeriană a Taiwanului cu zeci de avioane...

China încalcă zona de apărare aeriană a Taiwanului cu zeci de avioane militare

China a trimis din nou 30 de avioane militare în zona de apărare aeriană a Taiwanului, în cea mai mare astfel de incursiune din ianuarie până în prezent. Au fost interceptate de forțele aeriene taiwaneze.

Ministerul Apărării din Taiwan a transmis că forțele aeriene au intervenit pentru a avertiza aeronavele chineze, în timp ce sistemele de rachete au efectuat acțiuni de monitorizare a avioanelor de luptă ale Beijingului. Potrivit ministerului, aeronavele chineze au survolat o zonă la nord-est de insula Pratas, administrată de Taiwan. 

Nu au fost trase focuri de armă, iar aeronavele chineze nu au pătruns în spațiul aerian propriu-zis al Taiwanului.

Este cea mai mare incursiune a forțelor aeriene chineze în Taiwan din 23 ianuarie, când 39 de aeronave ale Beijingului au intrat în zona de identificare aeriană a statului insular. Ministerul Apărării al Chinei nu a făcut încă niciun comentariu, dar, în trecut, Beijingul a precizat că astfel de misiuni “au rolul de a proteja suveranitatea țării”, conform biziday.ro.

China ajunge din nou în zona de apărare aeriană a Taiwanului, dorind să epuizeze și să testeze forțele micului stat asiatic

Taiwanul spune că activitățile militare repetate ale Chinei sunt concepute pentru a epuiza forțele statului insular prin implicarea continuă a acestora, dar și pentru a testa răspunsul țării la o situație de criză. 

Anterior, președintele american Joe Biden a declarat că SUA vor interveni militar pentru a apăra Taiwanul în cazul unui atac al Chinei. Beijingul a răspuns la afirmațiile președintelui Biden și a transmis că “situația Taiwanului este doar problema Chinei” și a îndemnat Washingtonul să nu subestimeze “voința poporului chinez de a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Agende Personalizate 2024 – O alegere reprezentativă pentru brandul dumneavoastră 

În perioada asta a anului începem pregătirile pentru cel viitor prin stabilirea obiectivelor importante și achiziționarea de materiale de branding care să ne ajute...

Arnold Schwarzenegger a dezvăluit! Care este filmul ce i-a schimbat cursul vieții

Arnold Schwarzenegger a devenit celebru în documentare precum "Pumping Iron", ceea ce s-a tradus ulterior printr-o carieră de succes la Hollywood, asta și datorită fizicului...
00:00:50

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon se apropie de sudul Indiei

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon sever se apropie de sudul Indiei, iar mai multe măsuri pentru a limita...
Ultima oră
Pe aceeași temă