Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: forum.worldoftanks.eu

China a început testarea unor tancuri fără echipaj, care vor fi dotate cu inteligenţă artificială

China a început testarea unor vehicule blindate fără echipaj la bord, care urmează a fi dotate cu inteligenţă artificială, informează site-ul http://eng.chinamil.com.cn.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

21.03.2018 - 12:01

Televiziunea de stat a Chinei a prezentat imagini cu un tanc model T 59, dar care acum este condus de la distanță, prin telecomandă, fără să aibă oameni la bord.

Presa oficială afirmă că aceasta este prima apariție publică a unui tanc fără pilot din dotarea armatei chineze.

Tancul T 59 a fost construit pe baza unui model mai vechi, T-54A, de fabricaţie sovietică, folosit pentru prima dată în China imediat după cel de-al doilea război mondial. Modelul T 59 a fost produs în număr mare și are o durată de exploatare îndelungată. În mod normal, un tanc T 59 are un echipaj format din patru oameni.

"Un număr mare de tancuri T 59, care urmau a fi dezafectate, pot fi transformate în vehicule fără pilot dacă vor fi echipate cu inteligență artificială", a declarat Liu Qingshan, redactorul-șef al publicației Tank and Armoured Vehicle.

Vehiculele blindate fără echipaj vor putea să acționeze asupra altor echipamente, tot fără echipaj, precum şi să primescă informații de la sateliți, aeronave sau submarine. Vehiculele chineze fără echipaj ar urma să aibă mare viteză şi "înaltă letalitate".

China are mai multe programe de modernizare a forțelor sale armate, inclusiv prin fabricarea de avioane cu tehnologie stealth (nedetectabile radar) şi de noi portavioane.

Comentarii