10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalCehoviziunile lui Andrei Şerban deschid F.N.T.

Cehoviziunile lui Andrei Şerban deschid F.N.T.

Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru îl are ca special guest star pe marele regizor Andrei Şerban, invitat cu patru spectacole.

Andrei Şerban va tăia panglica evenimentului cu „Trei surori”, pus în scenă la Teatrul Naţional din Budapesta, ce se va juca vineri, la ora 18.30, şi sâmbătă, la ora 18.00, la Sala Mare a Naţionalului.  „Trei surori” este aşteptat cu maxim interes pentru dublul său potenţial de a fi un adevărat hit teatral: în primul rând, din relaţia lui Şerban cu textele lui Cehov au ieşit întotdeauna mari spectacole, iar în al doilea rând, când acestea au fost puse în scenă cu actori maghiari au ajuns chiar la nivel de capodopere.

Acesta este fără îndoială cazul celui de-al doilea spectacol Cehov-Şerban pe care-l puteţi vedea duminică la ora 20.30 la Odeon, şi anume ultrapremiatul „Unchiul Vania” de la Teatrul Maghiar din Cluj, care a „rupt” orice competiţie. Deşi are câţiva ani vechime, publicul nu se mai satură de el,  iar la precedenta sa venire în Bucureşti s-au spart uşile la propriu.  „Unchiul Vania” beneficiază de interpretarea magistrală a unei trupe de 5 stele. 

Cu jocul actorilor de nota 10+ de la Teatrul Maghiar din Cluj vă veţi putea răsfăţa şi privind montarea lui Tompa Gabor, „Leonce şi Lena” vineri la ora 19.00 şi sâmbătăt, ora 18.00, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra.

Darie, Frunză şi Dabija

Acest prim weekend al FNT scoate la rampă mari regizori şi la fel de mari actori. La Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra, Alexandru Darie vă prezintă „Însemnările unui necunoscut”, după Dostoievski, sâmbătă, la ora 18.00.  Victor Ioan Frunză vă aşteaptă duminică, de la ora 18.00, la Teatrul de Comedie, cu spectacolul-coupé „Cântăreaţa cheală & Lecţia”, o punere în scenă inteligentă, vioaie şi foarte viu colorată a celor două piese semnate Eugene Ionesco. Imbatabilul trio Alexandru Dabija-Marcel Iureş-Ion Creangă vă invită la un spectacol absolut numit, fără falsă modestie, chiar aşa, „Absolut!” sâmbătă de la ora 22.00 şi duminică de la ora 18.00, la Teatrul Act.

Nu doar „greii” regiei deschid balul festivalului, ci şi tinerii. Deja consacratul Radu Alexandru Nica vine cu spectacolul Teatrului German de Stat din Timişoara „Mountainbikers”, de Volker Schmidt, ce va fi jucat vineri de la orele 19.00 şi 22.00 la Odeon.

Cei care jinduiesc de pe acum după vacanţă pot face o călătorie spirituală tocmai până la Capul Verde având ca ghizi artişti de la Teatro Meridional din Lisabona ce vor juca la Teatrul Mic, sâmbătă şi duminică, la 20.30, „Poveşti călătoare-Capul Verde”.  

Actorul  Andras Hathazi, un Vania de neuitat

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă