22.1 C
București
miercuri, 12 iunie 2024
AcasăInternaționalCe spun artiştii despre Cornel Fugaru

Ce spun artiştii despre Cornel Fugaru

Cântăreţii şi compozitorii români sunt şocaţi de vestea morţii compozitorului Cornel Fugaru. Adrian Enache a spus că nu se aştepta la o aşa veste, pentru că ultima oară când îl văzuse pe compozitor acesta era într-o stare de spirit foarte bună.

Adrian Enache: Oamenii aştia buni parcă diriblează moartea, dar moartea până la urmă îi ia

“Ştiam de suferinţa lui Cornel Fugaru. Se pare că îngerii din cer aveau nevoie de un lider şi l-au chemat pe Cornel. Numai a om bolnav nu arăta. A fost un om extraordinar, avea o capacitate creatoară imensă, avea o mare poftă de viaţă. Oamenii aştia buni parcă diriblează moartea, dar moartea până la urmă îi ia”, a spus Adrian Enache, potrivit Realitatea.net.

“Urma să merg cu Aurelian Temişan la spitalul unde era internat, pentru că ştiam că este bolnav, că este într-o periodă critică, şi chiar am vrut să-l văd. Uite că nu am mai apucat. Ultima oară când l-am văzut era într-o stare de spirit extraordinară. Arăta foarte bine”, a completat acesta.

“Mirela Fugaru, Cornel Fugaru, Ionel Tudor şi Andreea Andrei au fost părinţii mei spirituali. În casa lor a început cariera mea”, a conchis acesta.

Mihaela Mihai: Cornel a fost unul din cei mai eleganţi oameni din lumea muzicii uşoare

“Vestea a venit ca un trăsnet. Nici nu am ştiut că este bolnav Cornel. Nu se vedea că e bolnav. Cornel a fost unul din cei mai eleganţi oameni din lumea noastră a muzicii uşoare. Avea întotdeauna zâmbetul pe buze. Era întotdeauna amabil. Degaja o bucurie de a trăi şi respira o bunăstare. Aveai impresia că acolo unde se află el ne simţim toţi bine”, a spus interpreta la Realitatea TV.

Cătălin Crişan: A fost un om extraordinar, cu suflet mare

“Nu-mi vine să cred. Este, că nu pot să vorbesc la trecut, în afară de unul dintre cei mai mari compozitori ai noştri, un om extraordinar, cu suflet mare. Ne-am văzut prin martie anul acesta la o emisiune. Nu am fost unul dintre apropiaţii domnului Fugaru.
Ştiu că, în 1987, când am câştigat Mamaia a venit la mine, m-a felicitat şi mi-a spus că dacă am grijă de spectatori şi-i respect şi fac cu credinţă ceea ce fac pe scenă o să am un viitor. A fost un om care a descoperit talente şi care le-a susţinut”, a declarat la Realitatea TV cântăreţul Cătălin Crişan.

Octavian Ursulescu: Ultima dată când l-am văzut pe Cornel Fugaru nu dădea niciun semn că ar fi măcinat de boală

Prezentatorul Octavian Ursulescu, foarte bun prieten cu Cornel Fugaru, a declarat că îl cunoştea pe artist de peste 40 de ani, de pe vremea când acesta cânta în formaţia Sincron şi ultima dată când l-a văzut “nu dădea niciun semn că ar fi măcinat de boală”.

“Îl ştiu de acum 40 de ani şi mai bine, de când conducea formaţia Sincron. Ultima oară ne-am văzut în octombrie anul trecut, am petrecut împreună patru zile la Festivalul Internaţional ‘Dan Spătaru’ de la Medgidia. El a făcut parte din juriu. Nu dădea niciun semn că ar fi măcinat de boală. A fost vesel, tonic, ca de obicei, a fost o încântare pentru toţi colegii din juriu, pentru organizatori. La întoarcere am venit cu maşina mea, am petrecut ore frumoase şi bune iar la despărţire ne-am luat la revedere cu formula ‘Bebe – aşa îi spuneam noi -, ne pregătim pentru ediţia următoare’. El a şi spus că de abia aşteaptă. Din păcate nu a mai fost să fie”, a spus Octavian Ursulescu, potrivit Agerpres.

Acesta a amintit şi de lovitura primită în urmă cu un an, când prietenul lui Cornel Fugaru, compozitorul Anton Şuteu, a decedat.

“Anul trecut a primit o mare lovitură, s-a stins din viaţă cel mai bun prieten al său, compozitorul Anton Şuteu şi iată, nu credeam nici noi, nu credea nici el, că după mai puţin de un an se va duce să se întâlnească în ceruri cu Toni, cu prietenul său de-o viaţă”, a declarat prezentatorul.

Ursulescu l-a caracterizat în câteva cuvinte pe Cornel Fugaru drept “o evoluţie dezlănţuită” şi “un adevărat şoc” pentru vremurile când urca pe scenă alături de formaţia Sincron. “El avea o evoluţie dezlănţuită pentru vremurile acelea, era un adevărat şoc să vezi un solist care dansează, cântă în ritmul muzicii. El a rămas acelaşi personaj special al muzicii uşoare româneşti cu melodii foarte moderne, unele neobişnuite pentru epoca în care au fost compuse”, a mai spus Ursulescu.

 

Compozitorul Cornel Fugaru a murit miercuri la Spitalul Elias. Acesta a fost internat săptămâna trecută de urgenţă la Spitalul Elias din Bucureşti. Medicii au confirmat că pacientul suferă de o boală cronică.

Cele mai citite

Activiștii pentru drepturile animalelor au vandalizat un portret oficial al Regelui Charles al III-lea

Activiştii pentru drepturile animalelor din cadrul grupului britanic Animal Rising au vandalizat, marţi, un portret oficial recent al regelui Charles al III-lea, potrivit gandul.ro.Pictat...

SUA arată că examinează răspunsul Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâșia Gaza

Statele Unite(SUA) au indicat marţi că examinează răspunsul oficial al Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâşia Gaza anunţat la 31 mai...

Arnold Gunter Klingeis, președinte al „ Historic Cafes Route”, primește prima vizită oficială a unei delegații din Provincia Potenza

Arnold Gunter Klingeis, noul președinte al Consiliului Director al “Historic Cafes Route” (HCR), a primit, joi, 30 mai, prima vizită oficială din partea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă