-0.3 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCe schimb au realizat Ucraina și Rusia cu ajutorul serviciilor de informații

Ce schimb au realizat Ucraina și Rusia cu ajutorul serviciilor de informații

Ucraina şi Rusia au făcut schimb de circa 320 de trupuri de soldaţi ucişi, potrivit autorităţilor de la Kiev, informează sâmbătă dpa.

Schimbul a avut loc pe 2 iunie, pe linia frontului din regiunea Zaporojie, fiecare dintre cele două părţi predând celeilalte circa 160 de trupuri neînsufleţite, a precizat guvernul ucrainean.

Ucraina a cerut în mod repetat Rusiei să-i predea trupurile soldaţilor săi ucişi, acuzând Moscova că îşi tratează propriile forţe militare ca pe „carne de tun” şi că nu-i pasă ca soldaţii săi ucişi să aibă parte de o înmormântare demnă, conform agerpres.ro.

Ucraina și Rusia au făcut un nou schimb, de data asta fiind vorba de câteva sute de soldați uciși

Serviciile de informaţii ucrainene şi statul major al forţelor armate au fost implicate în acest schimb.

Pe 31 mai, Ministerul Apărării rus a anunţat că Rusia va preda în curând Ucrainei corpurile neînsufleţite a 152 de combatanţi ucraineni găsite într-o „dubă izotermă” pe teritoriul combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, port strategic la Marea Azov aflat în prezent sub controlul forţelor ruse şi al miliţiilor proruse din Doneţk.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...
Ultima oră
Pe aceeași temă