15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCe a însemnat vizita oficială în Coreea a președintelui Curții de conturi...

Ce a însemnat vizita oficială în Coreea a președintelui Curții de conturi a României

 

În contextul dezvoltării relațiilor bilaterale și al facilitării schimbului de informații și experiență, oficialii celor două Instituții Supreme de Audit au discutat despre organizarea și funcționarea acestora în vederea eficientizării și modernizării activității de audit, scrie un comunicat remis către Rl.

Pe agenda discuțiilor, principalele teme abordate au vizat dezbaterea aspectelor de interes comun privind utilizarea analizei de risc în selectarea temelor de audit și a instrumentelor specifice sistemului informatic în sprijinirea activității de audit. Cu această ocazie, delegația Curții de Conturi a României a fost primită de către domnul Yong-sik Moon, președintele Agenției Naționale pentru Societate Informațională (NIA) cu sediul în Je-Ju, context în care au fost purtate discuții privind strategia națională de informatizare a societății din Republica Coreea, respectiv obiectivele strategice de dezvoltare pentru următorii trei ani.  

„Am identificat, alături de domnul președinte Choe Jaehyeong, temele de interes comun din domeniul auditului pe care le vom aprofunda în perioada următoare. Având în vedere similitudinea dintre cele două Instituții Supreme de Audit, am convingerea că schimbul de informații, mai ales din domeniul auditului IT, reprezintă o sursă importantă de progres și plus valoare pentru Curtea de Conturi a României”. (Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

De asemenea, discuțiile s-au concentrat pe o serie de subiecte privind relația instituțională a celor două SAI-uri cu Parlamentele naționale, analiza activității specifice de audit din perspectiva indicatorilor de performanță, precum și expertiza Comitetului pentru Audit și Inspecție al Republicii Coreea în activitățile pentru prevenirea și combaterea corupției.

“Ne bucură mult vizita colegilor din România și vreau să le mulțumesc cu această ocazie pentru susținerea candidaturii instituției noastre pentru a deveni membru în Comitetul de Audit al ONU pentru perioada 2020-2026. Vreau să asigur Curtea de Conturi a României de sprijinul nostru viitor în organismele internaționale în care suntem parteneri. Astfel de întâlniri întăresc legăturile dintre Instituțiile Supreme de Audit și creează premisele aprofundării cooperării profesionale dintre noi”. (Choe Jaehyeong, președintele Comitetului pentru Audit și Inspecție al Republicii Coreea)

Din delegația oficială, alături de președintele Curții de Conturi a României, au făcut parte domnul consilier de conturi Petru Lakatos, domnul consilier de conturi Attila Dezsi și domnul consilier de conturi Bogdan Stan.

 

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă