Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cazul Skripal întețește tensiunile dintre Washington și Kremlin. SUA expulzează 60 de diplomați ruși

Statele Unite expulzează 60 de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei sale pe 4 martie la Salisbury, în Anglia, relatează The Associated Press.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2018 - 17:35

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Trump, între ruşii expulzaţi se află 12 spioni despre care Washingtonul crede că acţionează sub acoperirea diplomatică a misiunii ruse la ONU.

Potrivit Reuters, administraţia Trump a dispus de asemenea închiderea Consulatului Rusiei de la Seatlle.

Consulatul rus din Seattle reprezintă, afirmă sursele citate, o îngrijorare în domeniul contraspionajului, din cauza apropierii acestuia de o bază aparţinând Marinei americane (US Navy), scrir AP.

Aceste măsuri vizează să semnaleze faptul că în Statele Unite acţionează un număr ”inacceptabil de mare” de spioni ruşi şi reprezintă o măsură de retorsiune în otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Regatul Unit.

Oficialii citaţi au solicitat protecţia anonimatului, întrucât nu au fost autorizaţi să facă declaraţii cu privire la acest subiect.

Ruşii expulzaţi au la dispoziţie şapte zile să părăsească Statele Unite, potrivit news.ro.

Comentarii

loading...