Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cazul Khashoggi: SUA impune sancţiuni pentru 17 oficiali saudiţi

Statele Unite au impus joi sancţiuni economice pentru 17 oficiali ai Arabiei Saudite pentru implicarea în uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în timp ce procurorul public din Arabia Saudită a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci suspecţi de crimă, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2018 - 09:14

Sancţiunile Departamentului Trezoreriei SUA au fost primul răspuns concret al administraţiei Trump la moartea lui Khashoggi în consulatul saudit de la Istanbul din luna octombrie.

Printre cei sancţionaţi se numără Saud al-Qahtani, care a fost demis din funcţia de consilier superior al puternicului Prinţ Mohammed bin Salman, precum şi al consulului general al Arabiei Saudite Mohammad al-Otaibi şi al membrilor unei echipe de 15 persoane pe care Turcia i-a identificat ca fiind implicaţi în moartea lui Khashoggi.

Măsura este neobişnuită pentru Washington, care rareori impune sancţiuni cetăţenilor saudiţi. Sancţiunile nu vizează guvernul de la Riyad, care este un important aliat al securităţii şi al economiei americane.

De asemenea, permite administraţiei să nu mai ia măsuri care ar putea afecta tranzacţiile profitabile din domeniul armamentului cu Arabia Saudită, pe care preşedintele Donald Trump a promis să le păstreze.

Sancţiunile limitează accesul la sistemul financiar din SUA şi îngheţarea activelor acestora. Acestea vor fi puse în aplicare printr-un act care vizează autorii abuzurilor grave ale drepturilor omului şi corupţiei.

"Aceşti indivizi care au vizat şi au ucis brutal un jurnalist care a locuit şi a lucrat în Statele Unite trebuie să se confrunte cu consecinţe pentru acţiunile lor", a declarat Secretarul Trezoreriei Steve Mnuchin.

Comentarii

loading...