Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carles Puigdemont, căutat în Finlanda pentru a fi arestat

Autorităţile finlandeze au primit un mandat de arestare pe numele fostului lider catalan Carles Puigdemont, emis de Curtea Supremă de la Madrid.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2018 - 14:29

Finlanda a cerut Spaniei să ofere mai multe informaţii, înainte de a lua măsuri, a anunţat sâmbătă inspectorul Hannu Kautto.

Curtea Supremă de la Madrid a emis, vineri, mandate internaţionale de arestare pentru şase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemont.

În total, Curtea Supremă de la Madrid a decis judecarea a 25 de politicieni separarişti pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului.

Cinci lideri catalani au fost arestaţi vineri, printre care se numără şi Jordi Turull, candidatul pentru funcţia de premier.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum.

Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

Dacă se va întoarce în Spania, Carles Puigdemont ar putea înfrunta până la 25 de ani de închisoare pentru acte de rebeliune.

Comentarii

loading...