37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalCare sunt condițiile Austriei pentru primirea României în Schengen

Care sunt condițiile Austriei pentru primirea României în Schengen

Un document pregătit de guvernul de la Viena precizează care sunt condițiile Austriei pentru primirea României și a Bulgariei în Schengen.

Documentul include cinci cereri. Ele ar urma să fie prezentate de cancelarul Karl Nehammer la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, din 15 decembrie 2022.

Una dintre condiții este ca migranții ilegali să primească azil în țara pe teritoriul căreia au fost găsiți inițial, nu într-o țară în care s-ar deplasa ulterior. Această cerere este legată de faptul că migranți găsiți în Ungaria cer, de obicei, să fie primiți în Austria.

O altă condiție a Austriei este să se construiască un gard la granița dintre Bulgaria și Turcia. Pe cale terestră, migranții ilegali din Austria intră în Europa prin Turcia.

Niciuna dintre cele cinci cereri ale Austriei nu are legătură specială cu România. Dacă țările UE acceptă aceste condiții, Austria ar accepta redeschiderea discuției privind extinderea Spațiului Schengen.

Condițiile Austriei ar fi fost elaborate într-o ședință de urgență a Guvernului

Formularea acestor cereri ar fi fost decisă după ce guvernul de la Viena a avut, la data de 13 decembrie 2022, o ședință de urgență. Conform presei din Austria, ședința a analizat impactul refuzului Austriei de a permite extinderea Spațiului Schengen. Practic, blocarea extinderii Schengen de către Austria a generat critici din partea tuturor statelor membre Schengen.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă