26.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024

Caravana TIFF

Caravana Filmelor TIFF își reia drumul prin țară, în această vară, proiectând câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an în circa 15 orașe. Un proiect cu tradiție, inițiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, Caravana continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Din iulie până în septembrie, pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii se vor delecta cu povești premiate în festivaluri și succese de casă.

Comedii, thrillere, povești emoționante premiate la Cannes, Berlin, Veneția, Locarno sau nominalizate la Oscar și Globul de Aur vor încânta publicul. În programul Caravanei intră filme ca „Son of Saul” (regia László Nemes), nominalizat la Oscarul și pentru Cel mai bun film străin și avându-l în distribuție pe actorul clujean Levente Molnár, multi-premiatul „Carol” (regia Todd Haynes), o poveste de dragoste dintre două femei, jucate de Cate Blanchett și Rooney Mara, revelația „Room” (regia Lenny Abrahamson), pentru care actrița Brie Larson a câștigat Oscar și Globul de Aur, sau „Trois souvenirs de ma jeunesse”, un film de dragoste emoționant regizat de renumitul cineast francez Arnaud Desplechin.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă