16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalCannes 2016: Juriul, un balaur cu nouă capete

Cannes 2016: Juriul, un balaur cu nouă capete

Juriul Festivalului de la Cannes a fost comparat cu „un balaur cu nouă capete“ de preşedintele său, regizorul australian George Miller, într-un interviu difuzat miercuri de televiziunea festivalului.

„Pentru noi va fi deosebit de interesant, pentru că suntem nouă persoane.  Sunt mulţi critici, jurnalişti şi publicul, care vor avea toţi propriul punct de vedere. Trebuie să fim ca un balaur cu nouă capete pentru a putea reflecta împreună“, a spus realizatorului celebrei saga „Mad Max“ citat de AFP.

„Nu ştim cum se vor desfăşura lucrurile. Pentru mine, Palme d’Or va fi acordat unui film cu multă forţă şi un mare impact“, a răspuns Miller la întrebarea care sunt criteriile sale pentru ca un film să câştige marele premiu.

Sub preşedinţia lui George Miller, juriul compus din opt membri – Arnaud Desplechin, Kirsten Dunst, Valeria Golino, Mads Mikkelsen, Laszlo Nemes, Vanessa Paradis, Katayoon Shahabi şi Donald Sutherland – va avea ca misiune să decerneze, pe 22 mai, trofeului Palme d’Or şi celelalte premii ale concursului.

Veteranul actor hollywoodian Donald Sutherland, 80 de ani, a declarat la rândul său că „va căuta un film care îi va schimba viaţa“.

În ceea ce o priveşte pe actriţa şi cântăreaţa franceză Vanessa Paradis, „Palme d’Or“ va merge la filmul care o va impresiona cel mai mult în momentul vizionării şi care o va face să se gândească mai târziu la el.    

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...
Ultima oră
Pe aceeași temă