Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Cambridge Analytica depune cerere de intrare în faliment

Cambridge Analytica, care se află în centrul scandalului cu privire la culegerea datelor private a zeci de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, a depus o cerere de intrare în faliment, la un tribunal de la New York, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2018 - 14:12

Cambridge Analytica LLC a prezentat o listă de active cu o valoare cuprinsă între 100.001 şi 500.000 de dolari şi pasive estimate între unul şi zece milioane de dolari.

Cambridge Analytica şi firma sa mamă - compania britanică SCL Elections Ltd - au anunţat la începutul acestei că se închis luni după ce au pierdut clienţi şi s-au confruntat cu pierderi tot mai mari în urma unor dezvăluiri potrivit cărora au cules datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook - fără consimţământul acestora - începând din 2014.

Acuzaţii cu privire la culegerea şi manipularea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook de către Cambridge Analytica - angajată de echipa de campanie a miliardarului republican Donald Trump în 2016 - au declanşat o serie de anchete atât în Statele Unite, cât şi în Europa.

Comentarii