Foto Arhiva

Cambridge Analytica depune cerere de intrare în faliment

Cambridge Analytica, care se află în centrul scandalului cu privire la culegerea datelor private a zeci de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, a depus o cerere de intrare în faliment, la un tribunal de la New York, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2018 - 14:12

Cambridge Analytica LLC a prezentat o listă de active cu o valoare cuprinsă între 100.001 şi 500.000 de dolari şi pasive estimate între unul şi zece milioane de dolari.

Cambridge Analytica şi firma sa mamă - compania britanică SCL Elections Ltd - au anunţat la începutul acestei că se închis luni după ce au pierdut clienţi şi s-au confruntat cu pierderi tot mai mari în urma unor dezvăluiri potrivit cărora au cules datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook - fără consimţământul acestora - începând din 2014.

Acuzaţii cu privire la culegerea şi manipularea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook de către Cambridge Analytica - angajată de echipa de campanie a miliardarului republican Donald Trump în 2016 - au declanşat o serie de anchete atât în Statele Unite, cât şi în Europa.

Comentarii