3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalCairo: Reuniune a miniştrilor de externe ai Ligii Arabe, cu privire la...

Cairo: Reuniune a miniştrilor de externe ai Ligii Arabe, cu privire la violențele din Gaza

Forţele israeliene au ucis luni aproape 60 de protestatari palestinieni şi au rănit alţi 2.500 de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza. Aceste proteste au avut loc în ziua inaugurării la Ierusalim a ambasadei Statelor Unite în Israel.

Miercuri, delegaţii permanenţi ai Ligii Arabe urmează să participe la o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre iniţiativa Statelor Unite, descrisă de secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, drept “o încălcare clară a dreptului internaţional”.

Organizată la solicitarea Arabiei Saudite, reuniunea de joi de la sediul Ligii Arabe din Cairo vizează “să abordeze agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian şi să ofere o reacţie la decizia ilegală a Statelor Unite de a-şi transfera ambasada la Ierusalim”, a declarat secretarul general adjunct al Ligii Arabe, Hossam Zaki.

Ahmed Aboul Gheit a condamnat marţi “masacrarea” palestinienilor din Gaza de către Israel. Organizaţia panarabă a cerut Curţii Penale Internaţionale (ICC) să înceapă o investigaţie.

Israelul a afirmat că a folosit forţa împotriva demonstranţilor palestinieni pentru a-şi apăra frontierele.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă