Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Cairo: Reuniune a miniştrilor de externe ai Ligii Arabe, cu privire la violențele din Gaza

Miniştrii de externe din ţările membre ale Ligii Arabe vor participa joi la Cairo la o reuniune extraordinară privind "agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian", a anunţat miercuri organizaţia, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

16.05.2018 - 12:05

Forţele israeliene au ucis luni aproape 60 de protestatari palestinieni şi au rănit alţi 2.500 de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza. Aceste proteste au avut loc în ziua inaugurării la Ierusalim a ambasadei Statelor Unite în Israel.

Miercuri, delegaţii permanenţi ai Ligii Arabe urmează să participe la o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre iniţiativa Statelor Unite, descrisă de secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, drept "o încălcare clară a dreptului internaţional".

Organizată la solicitarea Arabiei Saudite, reuniunea de joi de la sediul Ligii Arabe din Cairo vizează "să abordeze agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian şi să ofere o reacţie la decizia ilegală a Statelor Unite de a-şi transfera ambasada la Ierusalim", a declarat secretarul general adjunct al Ligii Arabe, Hossam Zaki.

Ahmed Aboul Gheit a condamnat marţi "masacrarea" palestinienilor din Gaza de către Israel. Organizaţia panarabă a cerut Curţii Penale Internaţionale (ICC) să înceapă o investigaţie.

Israelul a afirmat că a folosit forţa împotriva demonstranţilor palestinieni pentru a-şi apăra frontierele.

Comentarii

loading...